Szeptember helyett csak januárban jöhetnek az egészségesebb ételek a menzákra, az érettségizők évek óta nem teljesítettek olyan jól magyarból, mint az idén, és vége lehet a mostani Kliknek. Ezek voltak a hét legfontosabb hírei.

 

Januártól jön az áremelés: 2015-től mindenki többet fog fizetni

Szeptember helyett 2015 januárjától hatályos az a rendelet, amely egészségesebb ételek felszolgálását tette volna kötelezővé az iskolai és kórházi menzákon, és 20-25 százalékos áremelkedéssel járna. Cikkünket itt olvashatjátok.

Meglepetést okoztak az érettségizők: magyarból nagyot javítottak, matekból rontottak

Magyarból évek óta nem teljesítettek olyan jól a középszinten érettségizők, mint az idén – a végzős középiskolások történelemből és angolból is javítottak, biológiából és kémiából azonban nagyot rontottak. Még így is csak egy olyan „nagy” tantárgy van, amelyből az átlagos érdemjegy nem kettes vagy hármas, hanem négyes: ez a fizika. Cikkünk folytatásáért kattintsatok ide.

Vége a mostani Kliknek? A kormányhivatalokhoz kerülhet a Klebelsberg-központ

Akár az iskolák fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is a kormányhivatalokhoz kerülhet – mondta György István fővárosi kormánymegbízott. A részleteket itt találjátok.

Ennyit keresnek a tanárok szeptembertől: itt találjátok az összes adatot

Mennyit keresnek szeptembertől a pedagógusok? Hogyan lehet kiszámolni, milyen bruttó bérre számíthatnak a pályakezdő és a több évtizede dolgozó tanárok, tanítók és óvodapedagógusok? Utánajártunk, a számokért kattintsatok ide.

Meglepő: több mint háromszázan akarnak kancellárok lenni

A 29 felsőoktatási intézmény kancellári tisztségére jóval több mint háromszáz pályázat érkezett az oktatásért felelős tárcához – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára. A részletekért kattintsatok ide.

Egyetemi kisokos gólyáknak: Neptun, kreditek, TO és társaik

Neptun/ETR, EHA-kód, kredit, TO, HÖK, UV-díj, tárgyfelvétel, kredittúlépési díj: ezek a szavak vagy még nem mondanak semmit, vagy már előre tartotok tőlük. Pedig nincs miért: összeállítottunk egy egyetemi kisokost, amiből mindent megtudhattok róluk. Cikkünket itt olvashatjátok.

Forrás:eduline.hu