Rossz hírünk van, már csak két hét van hátra a nyárból, és vissza kell ülnötök az egyetemi előadótermekbe. Itt egy tízpontos bakancslista arról, mit kell még megtennetek ezen a nyáron.

1. Csináljatok valamit, amit azelőtt soha. Nemsokára visszaköltöztök a koliba vagy az albérletbe? Menjetek el a szülővárosotok egy olyan részére, ahol még sosem voltatok! Esetleg menjetek el egy kertmoziba.

2. Daráljatok le egy tévésorozatot, amire eddig nem volt időtök. Garantáltan jobb a nyár végén csinálni, mint vizsgaidőszakban.

3. Sátrazzatok a barátaitokkal, vagy csak sütögessetek a szabad ég alatt, és várjátok meg, amíg a tábortűz teljesen leég.

4. Menjetek el még pár szabadtéri koncertre vagy nevezzetek be egy fesztiválra. Hiányozni fog, ha már hidegek lesznek az esték. A hat legjobb fesztivál 2014-ben: fellépők, programok és árak.

5. Fürdőzzetek éjszaka. Keressetek egy éjjel is nyitvatartó strandot (pestieknek és a környéken lakóknak ajánljuk Leányfalut) vagy hódítsátok meg az éjszakai Balatont.

6. Tanuljatok valami újat. Barkácsoljatok madáretetőt YouTube-videó alapján, kezdjetek bele egy új nyelvbe, vagy próbáljátok ki a szörfözést. Évek óta tervezgetett dolgokért pluszpont jár!

7. Olvassatok el még legalább egy könyvet a nyár alatt, de inkább többet. Kezdhetitek ezekkel vagy ezekkel.

8. Nyaraljatok a családdal. Egy hétvégi kiruccanás vagy egy kis erdei kirándulás is jó döntés, nem kell rögtön a tengerpartra mennetek.

9. Egyetek fagyit, igyatok limonádét vagy fröccsöt. Természetesen a dinnyéről és a lángosról sem szabad elfeledkeznetek!

10. Hangolódjatok rá az egyetemre. Fussatok össze azokkal a csoporttársaitokkal, akiket a nyáron kicsit elhanyagoltatok, ha pedig elsőévesek vagytok, akkor mindenképpen menjenek el a gólyatáborba! Négy dolog, amit szigorúan tilos a gólyatáborban.

 

Forrás:eduline.hu