Sanghajban nyit nemzetközi kampuszt a hírneves angol Harrow School, amely európai tantervét és hagyományait exportálja a kelet-kínai metropoliszba.

A legjobb angol iskolák egyikeként számon tartott, idén 442 éves Harrow School 2015 szeptemberében nyitja meg kapuit a 24 milliós városban a kínai és nemzetközi iskolások előtt. Az eredeti formájában kizárólag fiúkat tanító, bentlakásos iskola sanghaji kampusza lányokat is fogad majd, s a tanulók választhatnak, hogy otthon vagy a kampusz kollégiumában kívánnak-e lakni – ismertették a terveket az iskola képviselői hétvégén Sanghajban.

A többek közt Winston Churchill egykori angol miniszterelnök, Dzsaváharlál Nehru korábbi indiai miniszterelnök, Lord Byron költő vagy James Blunt énekes alma matereként is ismert Harrow School hagyományos, európai tantervét hozza el a kelet-kínai metropoliszba, nem igazítják azt a kínai iskolarendszer elvárásaihoz. Az első évben részlegesen indul az oktatás, az általános iskola elsőtől ötödik osztályig fogadnak tanulókat, összesen 250-et. Később a középiskola utolsó osztályáig futó, teljes tizenhárom évfolyamot indítanak majd, összesen másfélezer tanulóval.

Az iskola a város keleti felében lévő Putung városrészben kap helyet, a 25 ezer négyzetméteres területén épülő kampusz kínai jegyeket is visel majd, s egyebek mellett egy ökokertet is kialakítanak majd benne. A Harrow School 2005-ben Pekingben, két éve pedig Hongkongban is megnyitotta egy-egy kampuszát.

 

Forrás:eduline.hu