Idén három egymást követő napon, az ország három helyszínén, de ugyanazzal a programmal rendeznek szakmai tanévnyitó konferenciákat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága és háttérintézményei által tartott rendezvényeken háromezer pedagógus értesülhet személyesen a legújabb köznevelési irányokról. Kedden a fővárosban, szerdán Miskolcon, csütörtökön pedig Pécsen tartanak ilyen konferenciát. Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a rendezvényekre regisztrálni kell, a regisztráció azonban már lezárult.

A programról közzétett tájékoztató szerint a rendezvények célja a tanévkezdést megelőzően átfogó képet adni a pedagógusoknak a köznevelési rendszer legújabb elemeiről.

A délelőtti plenáris előadáson beszédet mond Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, felszólal Czunyiné Bertalan Judit, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, Sipos Imre helyettes államtitkár, Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal elnöke és Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója.

A délutáni szekció-előadások keretében szó esik a tanfelügyeletről, a minősítési rendszerről, az e-portfólióról, a pedagógus-életpályamodellről, az újgenerációs tankönyvekről, a szaktanácsadásról, a pedagógusképzésről, az óvodai nevelésről és a Nemzeti Pedagógus Kar tagozati struktúrájáról.

 

Forrás:eduline.hu