Mit tartanak a középiskolások a jövő zálogának? A problémamegoldó képességet, az idegen nyelvek ismeretét és a folyamatos önfejlesztést – derül ki a Logiscool programozóiskola kutatásából.

Az eredményekből kiderül, hogy a megkérdezett középiskolások 40 százaléka tudja, milyen területen szeretne dolgozni a jövőben.

További 52 százalékuknak ötletei már vannak, de még nem döntöttek. 10 százalékuk pedig jelenleg tanácstalan a kérdést illetően. Legtöbben az informatikai, gazdasági és egészségügyi területek iránt érdeklődnek, ezeket követik a művészeti és mérnöki munkakörök.

A kutatásban arra is kitértek, milyen képességeket és ismereteket tartanak fontosnak a jövőbeli boldogulás érdekében, a három kiemelt terület pedig a problémamegoldó képesség, az idegen nyelvek ismerete és a folyamatos önfejlesztés lett. Ezeken kívül fontosnak tartják az érzelmi intelligenciát és a kritikus gondolkodást is.

Mi motiválná őket hosszú távon? Az első három válasz a diákok körében az volt, hogy érdekelje, amit csinál, ezért jó fizetést kapjon, valamint becsüljék meg őt és munkáját egyaránt. Figyelemreméltó, hogy a válaszadók jelentős többsége (87%) jelezte, hogy szeretne külföldön dolgozni hosszabb vagy rövidebb ideig, 13 százalék pedig nem hazánkban képzeli el a jövőt.

Bővebben:https://24.hu/belfold/2020/01/16/logiscool-kutatas-kozepiskolasok-palyavalasztas/

Forrás: 24.hu