A statisztikán, a római jogon és az alkalmazott nyelvészeten kívül ezt a tíz dolgot biztosan meg fogjátok tanulni.

1. Megtanuljátok, hogy ne áltassátok magatokat. Életetek legnagyobb hazugsága volt, hogy nem kell jegyzetelnetek, úgyis mindenre emlékezni fogtok.

2. Megtanultok elszakadni: egyre kevesebbet találkoztok egy csomó olyan középsulis baráttal, akikkel azelőtt minden nap beszéltetek, de ma már semmi közös témátok nincs, legfeljebb a flúgos volt kémiatanárotok.

3. Átgondoljátok, amit az együttélésről hittetek: a kolis tapasztalatok alapján elhatározzátok, hogy a diplomázás után egyedül fogtok élni, és már kutyára sem vágytok annyira.

4. Elfogadjátok, hogy nem szégyen segítséget kérni. Ha valamit nagyon elszúrtatok, hazatelefonáltok, és egy idő után már azt sem érzitek kellemetlennek, hogy folyton mások jegyzeteiből tanultok.

5. Egyszer csak azt érzitek, nem vagytok már fiatalok. A gólyatáborban nem okozott problémát a negyedik feles, egy év múlva viszont már a gyomorsavatokra panaszkodtok, vagy két sörtől szédelegtek.

6. Újraértékelitek, hogy mennyire fontos a pénzügyi tervezés. Egy-két katasztrófális hóvége után, amikor a felelőtlen költekezés miatt már zsömlére is alig maradt pénzetek, elhatározzátok, hogy ezentúl mindent alaposan megterveztek.

7. Aztán ha mégsem sikerül megcsinálnotok, és ismét a csőd szélén találjátok magatokat vagy negyedjére is az utolsó fél órára halasztjátok a beadandót, akkor megtanultok megbocsátani magatoknak. Végre átérzitek a hakuna matatát.

8. Észreveszitek, hogy sosem késő. Például szakot váltani, végre elvégezni azt az elsős kurzust, vagy mesterszakosként elmenni életetek első gólyatáborába.

9. Még mindig nem tudjátok, mit kezdjetek az életetekkel, de legalább észreveszitek, hogy mások sem. Még pánikolni is jobb társaságban.

10. Rájöttök, hogy anyátoknak mindenben igaza volt. Persze lehet, hogy ettől függetlenül továbbra sem mossátok rendszeresen a szennyest, és halogatjátok a vizsgákat – de legalább elismertétek.

Forrás:eduline.hu