Tudtad, hogy a kaszinójátékok, pozitívan hatnak az agyműködésre?

A kaszinójátékok világa egyre inkább az online térbe húzódik át napjainkban. Ezáltal pedig egyre többen érik el a legnépszerűbb online kaszinó felületeket is. Mióta viszont elterjedtek az online weboldalak és kaszinó appok, sokat hallani, hogy ez milyen hatással van az agyműködésre. A jó hír viszont, hogy több pozitív hatása is van a játékoknak.

Legyen szó a nyerőgépekről, az asztali és kártyajátékokról vagy épp a sportfogadásról, egytől-egyig rendelkeznek pár pozitívummal. Ezek pedig kiterjednek az élet minden területére, így amellett például, hogy a játékosok koncentrációja is javul, még türelmesebbek is lesznek. Maradj velünk, ha érdekelnek a pozitív hatások, mert elárulunk a témával kapcsolatban minden fontosat.

 

Csökkenő stressz és növekvő boldogsághormon

Az egyik legnagyobb előnye annak, hogy valaki szerencsejátékot választ a kikapcsolódásra, hogy az idő előrehaladtával csökkeni fog a stressz szintje, és a játékok alatt dopamin termelődik a stresszhormonok helyett. A dopamin pedig a boldogságért felelős, akárcsak a csokoládé. Az online kaszinó felületek így érthető, hogy miért is ennyire népszerűek. De, ez természetesen nem minden, hiszen, amennyiben a stressz pénzügyi problémákból adódik könnyen lehet, hogy egy nagy nyeremény bezsebelése után maga a játék világa fogja a problémádat is megoldani.

 

A tanulási készségek fejlesztése

Egy másik fontos előnye a szerencsejátéknak, hogy azokat a készségeket fejleszti, ami a tanulásért is felelős. Ezáltal, ha a későbbiekben bármi új téma érdekel, vagy épp, ha újra tanulni szeretnél, lehetőséged van arra, hogy gyorsabban értsd meg az anyagot, és gyorsabban tanuld is azt meg.

 

a tanulási készségeket az alábbi módokon fejleszti a szerencsejáték:

 

  • javul a memória a szimbólumok és lapok gyakori memorizálásának köszönhetően
  • javul a gyors döntésre való képesség
  • a játékosok nagyobb türelemmel is bírnak
  • bebizonyítja, hogy a hiba tanulásra jó, és segít, hogy később jobb döntést hozzunk

 

A szerencsejáték tehát segít az agyat folyamatosan formában tartani, a memória pedig szintén fejleszthető általa. Mivel, a játékosok idővel megtanulják, hogy hiba nélkül nincs játék, viszont hosszútávon a hibák mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy később jó döntést hozzanak, az életben is könnyebben vehetik az akadályokat. A gyors tanulási képesség pedig az élet minden területén jól jön, ahogy az is, hogy a játékok javítják a türelmet is. 

 

A tanulmányok ráadásul azt mutatják, hogy minél régebb óta érhető el a világban az online szerencsejáték, annál több ember számol be arról, hogy az élete pozitív irányba változott mindösszesen annyitól, hogy esténként beült pár körre egy online kaszinó asztala mellé. A tanulmányok ráadásul azt is mutatják, hogy ezek a hatások hosszú távon is megmaradnak és segítik a játékosokat az élet minden területén.

 

Mire figyelj a játékok alatt?

A szerencsejátéknak így több pozitív tulajdonsága is van az agyadra és az egész életedre nézve. Ezek viszont csak akkor érvényesek, ha tudatosan játszol. A szerencsejáték függőség megelőzésére így nagy hangsúlyt kell fektetned, és ismerned kell önmagad mielőtt teljesen elköteleznéd magad a játékok mellett. Figyelj tehát a költéseidre, tarts szüneteket, és töltsd ki a kvízeket, amelyek segítenek nyomon követni, hogy milyen viszonyban állsz a szerencsejátékokkal, hogy az életed minden területén csak pozitív hatásokat tapasztalj a szerencsejátékkal kapcsolatban. 

 

A szerencsejáték pozitív hatásai

Arról tehát napjainkban, hogy a kaszinó játékoknak pozitív hatásai vannak az életünkre, vitatkozni sem tudnánk, ugyanis évek óta egyre több tanulmány jelenik meg a témában. A játékok kipróbálása ráadásul a stressz szint csökkentése mellett olyan pozitívumokat is hoz a játékosok életébe, ami a magánéletben és az üzleti világban is segíti őket a boldogulásban. 

 

Legyen szó a jobb döntésekről, vagy épp a magabiztosságról, amely a jó döntések által szép lassan kialakul és elérhető cél lesz minden érintettnek, vagy épp arról, hogy a türelemük is jóval tovább tart majd, látható, hogy a szerencsejátékot mindenkinek érdemes kipróbálnia és ismernie legalább alapszinten.