ThinkQuest nemzetközi oktatási weboldalkészítő verseny

Az Oracle oktatási alapítványa (Oracle Education Foundation, OEF) a 9 és 19 év közötti diákok és tanáraik számára idén is kiírta a ThinkQuest nemzetközi versenyt, amelyben a csapatok bármilyen oktatással kapcsolatos webhely készítésére vonatkozó pályázataikkal indulhatnak. 

A nemzetközi megmérettetésre 2008. április 2-ig adhatják be munkáikat a csapatok a világ bármely tájáról, így Magyarországról is.

Évről évre egyre több pályázat érkezik be Magyarországról a nemzetközi versenyre. A pályázóknak mindenképpen beszélniük kell angolul, mivel a verseny is angolul zajlik. A ThinkQuest célja, hogy a közös munkára ösztönözze a csapatot, hiszen a weboldalkészítésnél különböző területeken szerzett tapasztalatok és képességek összefogásából származik a legjobb eredmény. A csapatok szabadon válogathatják össze a tagokat, nem követelmény az azonos iskola, a résztvevőket érdemes úgy válogatni, hogy legyen köztük programozó, grafikus, ötletgazda.

Nyeremények
A győzteseket az Oracle Education Foundation különféle díjakkal jutalmazza. Korcsoportonként a legjobb öt csapat notebookokat, illetve 1000 dolláros ösztöndíjat kap, a legjobb három team tagjai pedig az évenkénti San Francisco-i ThinkQuest Live eseményre utazhatnak el.
A hazai részvevők között az Oracle külön versenyt hirdet, amelynek nyertesei közt szintén értékes díjakat (pl. webkamera, pendrive, mp3 lejátszó) sorsol ki. A győztesek a nyereményeket az Educatio oktatási kiállításon vehetik át, ahol egyben a pályaműveket is megtekintheti a közönség.
További információ és nevezési lap: www.thinkquest.org honlapon az „Enroll Now” menü alatt.

Forrás:www.edupress.hu