A diplomás pályakezdők szakmai beilleszkedéséről 

 A diplomás pályakezdők szakmai beilleszkedése Észak-Magyarországon címmel az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Intézete november 15-én tudományos konferenciát szervezett.

A rendezvény az Észak-magyarországi összefogás a régió fiatal diplomásaiért című programon belül megvalósított kutatás eredményeit mutatta be.
A vizsgálatok fő célja az észak-magyarországi régió diplomások iránti keresletének számbavétele és a keresletet befolyásoló főbb tényezők meghatározása.
A kutatás a munkaerőpiac keresleti oldalának elemzése mellett vizsgálta az Eszterházy Károly Főiskola végzett hallgatóinak szakmai életútját, elhelyezkedési lehetőségeit, a pályakezdők képzettségi és foglalkoztatási struktúrájában fellelhető különbözőségek okait. Központi téma volt továbbá, hogy a régió gazdaságfejlesztési trendjei és a régióban működő vállalatok, intézmények diplomás pályakezdők iránti igényei, valamint a pályakezdők régión belüli elhelyezkedésével kapcsolatos problémák milyen strukturális változtatásokat igényelnének a képzés és a régiófejlesztés területén.

Forrás: www.edupress.hu