„Siker vagy kudarc az olimpiai ezüstérem?”

Jocha Károly új könyve
Amikor a magyar olimpiai bajnokokról írt „Ötkarikás beszélgetések” című, hiánypótló könyv megjelent, a három olimpiát (Szöul, Sydney, Athén) akkreditált újságíróként megjárt szerző, Jocha Károly nem gondolt arra, hogy egyszer majd folytatásra is vállalkozik.

Ám később egyre világosabbá vált előtte, hogy az olimpiai ezüstérmesek – akik a kemény felkészülést követően ugyanúgy tudásuk legjavát adták az olimpiákon, és gyakran csak a legminimálisabb különbséggel maradtak le az első helyről – ugyanazt a figyelmet is megérdemlik. Elég csak Güttler Károly példáját megemlíteni, aki Szöulban 0,01 másodperccel, egy körömhossznyival maradt le az aranyéremről a 100 méteres mellúszásban.
A szerző nyolcvanhat magyar olimpiai ezüstérmest igyekszik emberközelbe hozni. Közöttük a legidősebb az 1948-as olimpián szerepelt női tornász válogatott tagja Baranyainé Balázs Erzsébet (87), a legfiatalabb pedig a jelenkor egyik legnépszerűbb élsportolója, a tizennyolc esztendős Gyurta Dani.

A „Siker vagy kudarc az olimpiai ezüstérem?” című, csak a kiadó terjesztésében
geosport@t-online.hu; vagy (20)944-3078
megvásárolható 200 oldalas, csaknem háromszáz fényképet tartalmazó, A/4-es formátumú, színes, kemény borítójú könyv ezeknek a sokszor elfelejtett, kitűnő sportteljesítményeknek próbál emléket állítani. (A könyv ára számlára 6300 Ft).

Forrás: mdsz.hu