Elindult az innovatív tanárok közösségi portáljaMintegy 60 országban működik az Innovatív Tanárok Közössége, melynek jelenleg másfél millió tagja van. Napjainkban indult útjára a tanári közösségi hálózat magyarországi ága, az itn.hu.

Az oldal középpontjában az infokommunikációs technológiával támogatott tanulás-tanítás áll, hozzá pedig bármely pedagógus vagy a téma iránt érdeklődő csatlakozhat.

A portál célja, hogy egy olyan közösségi, virtuális teret biztosítsanak a pedagógusok számára, ahol beszélgethetnek, feladatokat, jó ötleteket oszthatnak meg egymással. Az oldal egy organikusan épülő közösségi tér, amely egy statikus és egy interaktív részből áll – mondta el Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási programjának vezetője, hiszen az Innovatív Tanárok Szövetsége a Microsoft Társ a Tanulásban programjának egy nemzetközi kezdeményezése.
A portálon megtalálhatók ötletek, tématervek, videók, publikációk, valamint hírek is. Olvashatók továbbá közösségi hírek is, melyeket a közösség tagjai szerkesztenek.
Az oldalon található egy úgynevezett Projekttér is, ahol különböző projektek informatikai támogatását biztosítják a tanárok számára. „Ha valaki kitalálja például, hogy szeretné az osztályával Magyarország vizeit felmérni, akkor meghirdet egy Magyarország vizei projektet és meghív rá egy Rába-menti, egy Tisza-menti iskolát és létrehoz a portálon egy olyan közösségi teret, ahová föl lehet pakolni a mérési jegyzőkönyveket, a fotókat, esetleg videókat, és ahol fórum is működik” – tájékoztatott Merényi Ádám.
A regisztráló tanárok továbbá Innovatív Tanári Kártyát is igényelhetnek, mellyel különböző, a támogatók által nyújtott kedvezményekre lesznek jogosultak.
(www.edupress.hu)