Egyetemek és főiskolák válaszolnak a felvételizőknek a FelvinA felvételi jelentkezés első szakaszában, vagyis az intézményválasztásban segít a felvételizőknek a Felvi honlapján található új, „Az intézmény válaszol” elnevezésű szolgáltatás.

A portál fórumán induló új lehetőség lényege, hogy közvetlenül az egyes felsőoktatási intézmények és karok munkatársai adnak választ a felvételizők kérdéseire.

 

A tájékoztatóktól eltérő személyesebb információszerzésre, vagyis a felsőoktatási intézmények szakjai közötti tájékozódásra kapnak új lehetőséget a felvételizők a Felvi honlapján a Felvételi csatorna Fórum menüpontja alatt. Az új szolgáltatás révén azok a felsőoktatásba jelentkező fiatalok, akik nem tudnak elmenni a kiszemelt egyetem, főiskola nyílt napjára, vagy csak nem akarják kivárni azt, kérdéseiket feltehetik „Az intézmény válaszol” topikban.
A www.felvi.hu honlapon található új szolgáltatás lényege, hogy a diákok kérdéseire az egyetemek és a főiskolák karainak munkatársai válaszolnak, legyen az a hallgatói élettel vagy az intézményi és felvételi tudnivalókkal kapcsolatos érdeklődés.
Az Educatio Nonprofit Kft. felhívja a figyelmet, hogy a Felvi fórumán elhangzó információk, vélemények és bejegyzések nem képezik hivatalos tájékoztatásának részét.
Emellett azonban a választás előtt álló jelentkezőknek azt ajánlja az Educatio, hogy időnként nézzék meg a fórumot, mert a válaszoló felsőoktatási intézmények, illetve azok karainak listája folyamatosan bővül, így aki egyelőre nem találja az őt érdeklő intézmény topikját, később rábukkanhat az oldalon.
A fórumozók segítségére lehet, hogy az egyetemek és főiskolák topikjai felett egy kereső található, ahova az érdeklődőnek elég beírniuk az intézmény nevét, megkímélve magukat a topikok közti keresgéléstől.
(www.edupress.hu)