Három tematikus nap keretében más-más terület pedagógusait látja vendégül az október 4. és 8. között megrendezendő eTwinning Hét, melyen idén először gyermeknapot is szervez az Educatio Nonprofit Kft.

Az esemény lehetőséget teremt arra, hogy a tanárok új kollégákkal találkozzanak, új projektekbe kezdjenek. A rendezvény három napján külön-külön várják a nyelvtanárokat, a könyvtárakban dolgozó pedagógusokat és az esélyegyenlőségi területen dolgozó kollégáikat.

 

Az eTwinning Héten bemutatkozik az eTwinning program, melynek célja, hogy a résztvevő országok iskolái nemzetközi párokat alkotva az interneten keresztül dolgozzanak együtt. Az érdeklődők megismerkedhetnek a webes felülettel, amelyet kifejezetten a nemzetközi projektmunkában dolgozó tanároknak és diákoknak fejlesztettek ki. A látogatók az általános információk mellett továbbá bepillantást nyerhetnek néhány működő projektbe, illetve a helyszínen regisztrálhatnak is az etwinning.net oldalon, miközben hasznos kapcsolatokra tehetnek szert és új projektekbe kezdhetnek.
A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban rendezendő eseményen október 4-én a Nyelvtanárok és az eTwinning, a következő napon az eTwinning a könyvtárakban, majd zárásként október 6-án az SNI – esélyegyenlőségi projektek az eTwinningben címmel rendeznek előadásokat. Emellett a nap témájához kapcsolódó jó példákat, működő projekteket is megismerhetnek a résztvevők.
A fiatalokat október 7-én várják a szervezők, idén ugyanis az óvodás gyerekek és általános iskolás diákok számára eTwinning képeslap-készítő versenyt hirdetnek, ahol egyénileg, vagy csapatban kell megtervezniük és elkészíteniük a saját képeslapjukat. A legszebb alkotások készítőit eTwinninges ajándékokkal jutalmazzák majd. Mellettük a középiskolások eTwinning póló elkészítésével szállhatnak versenybe, a legjobbak pedig szintén eTwinninges ajándékokkal gazdagodhatnak. A versenyekhez szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.
A részvétel regisztrációhoz kötött, az érdeklődők, szeptember 28-ig jelentkezhetnek. A tematikus napok mindegyikére és a gyereknapra külön-külön lehet regisztrálni az eTwinning honlapján.
Az eTwinning Hét programsorozathoz a többi európai ország is csatlakozik évről évre. Ha kíváncsi, milyen programok zajlanak Európa-szerte, októberben böngéssze a www.etwinning.net honlapot.
(www.edupress.hu)