A következő év szeptemberétől már az új szabályok szerint vizsgálhatják meg iskolába lépés előtt a gyermekeket a pedagógusokból, pszichológusokból és orvosokból álló szakértői bizottságok – írja az origo.hu. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azt is elárulta, hogy a C típusú nyelvvizsga a tervek szerint 2016-tól az egyetemi jelentkezés feltétele lesz.

 

Az eredményesebb általános iskolai képzés érdekében az óvodát hároméves kortól kötelezővé tennék, az iskolába lépést pedig egy alapos vizsgálaton való átesés előzné meg. Előreláthatóan 2012 szeptemberétől már az új szabályok szerint vizsgálják a szakértő bizottságok a gyermekeket. Az új vizsgálatokra azért van szükség, hogy el tudják dönteni milyen fajta osztályba járjanak a gyerekek a tanulás hatékonyságának növelése érdekében. A gyermekek kerülhetnének kis létszámú osztályokba, ahol egyéni program alapján zárkóztatnák fel őket, vagy normál osztályba, vagy gyógypedagógiai-fejlesztő osztályba – mondta el az államtitkár.
A korábban tervezett nulladik évfolyam bevezetéséről lemondanak – mondta el Hoffmann Rózsa. A tervek között szerepel még, hogy a szakképző iskolát végzettek is érettségizhessenek további kétéves tanulás után.
(Forrás: origo.hu)
(www.edupress.hu)