Megalakult a Nemzeti Pedagógus Kar előkészítő bizottságaA Nemzeti Pedagógus Kar előkészítő bizottságának tagjai átvették Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének felkérő levelét és megkezdték munkájukat – közölte a Köznevelésért Felelős Államtitkárság.

 

A Pedagógus Kar tagjai: Dobos Krisztina, a Magyar Iskolaszék Egyesület elnöke, Ballagó Zoltán, az egri tankerület igazgatója és Giber Vilmos, a Klebelsberg Középiskolai Kollégium kaposvári igazgatója.

A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok önkormányzattal rendelkező köztestületeként, szakmai testületként tanácsokkal, javaslatokkal, állásfoglalásokkal segíti a pedagógus szakmát érintő tárca szintű döntések megszületését. Az MPK az oktatást irányító miniszter szakmai partnereként jogszabályok készítését, módosítását maga is kezdeményezheti majd.

A jogszabály szerint a 2013. szeptember 1-jei hatályba lépését követően 8 hónap áll a bizottság rendelkezésére a Nemzeti Pedagógus Kar szervezetének megszervezésére.

{module Forrás: edupress}