Az oktatási tárca szerint az osztályokon belül létrehozott kiscsoportos foglalkozások segítségével lehetne javítani a diákok teljesítményét, miközben élettan tantárgynév alatt adnának komplexebb tudást a nebulóknak – írja a Hírszerző.

Ősztől ezer intézmény alkalmazza az új iskolaprogramot, annak sikere esetén pedig az összes gyereket eszerint oktatnák a jövőben. A biológia, kémia és fizika tárgyak helyett létrehoznák például az élettan nevet viselő kurzust, melynek keretein belül komplexebb tudással gazdagodnának a diákok.
Az új módszer mellett azonban a régi oktatási elemekről sem szabad lemondani: miközben a mai kisdiákok mások, mint 20-30 évvel ezelőtt, a lexikális tudásra is szükség van. A Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, Jeszenszkyné Gallai Gabriella úgy véli, a módszerek megfelelő ötvözésével lehet eredményeket elérni.
Az Európai Unió két éven keresztül 100 milliárdos összeggel támogatja a programot. Szeptembertől ezer intézmény alkalmazza majd a rendszert, 2013-ra pedig minden magyar iskolát be szeretnének vonni a projektbe.
(Forrás: Hírszerző)
(www.edupress.hu)