closeup of two pieces of a puzzle forming a heart, depicting the idea that love is a matter of two, on a blue background, with some blank space around it

A szavaknak súlya van, és mindenki szereti, ha elismerő, vagy támogató mondatokat kap. Vannak azonban az egyszerű “szeretlek”nél olykor jóval erősebb, jelentőségteljesebb mondatok, amiket adni, és kapni is nagyon jó. Lássuk, melyek ezek!

1. Képes vagy rá

Ha hiszünk valakiben, tudassuk vele! Természetesen a megvalósíthatatlan, irreális elképzeléseket felesleges támogatni, de biztosítsuk szerettünket arról, hogy bízunk a képességeiben még akkor is, ha úgy gondoljuk, nagy fába vágta a fejszéjét. Tévedni emberi dolog, akár mi tesszük, akár a bátorított fél, így hát ne féljünk tőle!

2. Köszönöm

A hála kifejezése az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk. Amikor hálát mutatunk, kifejezzük elismerésünket és tiszteletünket a másik felé, ráadásul a köszönetet mindenki szívesen veszi, így hangulatjavító hatása is van. Ne felejtsük el megköszönni, ha kapunk valamit!

3. A tegnap már történelem

Saját mentális és lelki egészségünk érdekében fontos felismernünk, hogy a múltbéli dolgokból tanulni kell, majd le kell zárni azokat. Az idő nem megy visszafelé, ne engedjük hát, hogy a tegnap történtek megmérgezzék a mai napot. Vonjuk le a konzekvenciákat, és lépjünk tovább!

4. Szeretem magam

Saját magunk szeretete épp olyan fontos, mint másoké. Aki nem szereti magát, másokat sem tud igazán. Egészséges önbecsülés és önismeret nélkül nem fog megfelelően működni a magánéletünk, és az élet számos más területein is hátrányba kerülhetünk. Ismerkedjünk, barátkozzunk önmagunkkal!

5. Megbocsátok

A megbocsátás az egyik legnemesebb emberi tulajdonság. Megmenthet kapcsolatokat, szerelmeket, lezárhat háborúkat, pereket. Mindenkinek szüksége van a békére és a harmóniára, ehhez pedig a megbocsátás elengedhetetlen.

6. Remélem sikerrel jársz

Az egyik legjobb dolog, amit a másikkal tehetünk, ha elmondjuk neki, a legjobbakat kívánjuk, és bízunk a sikerességében. Ha másnak jó, attól még nekünk nem lesz rossz, sőt! Legyünk pozitívak, kívánjunk sikert és szerencsét a másiknak is, hisz aki pozitív energiát küld, azt is kap vissza!

Bővebben: https://bidista.com/6-mondat-ami-sokszor-fontosabb-mint-a-szeretlek/

Forrás: bidista.com