Helga Baureis – Claudia Wagenmann: Hatékony tanulás kineziológiával
Hogyan fejlesszük gyermekünk képességeit?

Tanulási-, koncentrációs problémák, olvasási, számolási, helyesírási nehézségek, agresszió, hiperaktivitás, beilleszkedési gondok, félelem a kudarctól, konfliktus a tanárokkal, szorongás …

Ezek vagy hasonló problémák egyre több gyereket érintenek. A kineziológia egyszerű módszere segítséget nyújthat ezekre a problémákra. A módszer, az alkalmazása, a gyakorlatok és sok hasznos dolog található meg a könyvben.
A könyv célja, hogy egy egyszerű eszközzel a kineziológia módszerével segítséget nyújthassunk ezekre a problémákra; melynek segítségével a gyermekek önbizalom, magabiztosság, figyelem, motiváció, testi koordináció, ügyesség és sok más dolog vonatkozásában megerősödjön, szívesebben tanuljon és járjon iskolába.

Mi a kineziológia? Szó szerinti jelentése: „mozgástudomány”. Az egyén lelki és élettani folyamatai befolyásolják az izmok funkcionális állapotát. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Az energiablokkok azonosítására egy eszközök nélkül végezhető tesztelése eljárás az izomteszt alkalmazható. A kineziológia alapmódszerét (Touch for Health) és az ebből létrejött különféle ágait orvosok, pedagógusok, pszichológusok, pszichoterapeuták és természet-gyógyászok egyesített tapasztalataik révén jött létre. Könyvünkben a Brain Gym® alapuló pedagógiai kineziológiára fektetjük a hangsúlyt. A könyvben tanuláskönnyítő gyakorlatok találhatóak, ábrákkal, a gyakorlat pontos leírásával, és ami a legfontosabb minden gyakorlatnál van egy felsorolás, hogy milyen hatása van (könnyebben olvasni, kitartónak lenni, helyesen írni, folyékonyan beszélni, stb.) Az olvasó megismerheti a tanulási blokkok legkülönfélébb okait és az ezekre szolgáló megoldásokat, tanácsokat; megismerheti a stressz hatását a mindennapokra és a tanulási képességekre, a stresszoldásra milyen lehetőségek vannak, megismerheti a tanulási stílusokat, a besorolás módszerét (a fekvő nyolcas módszert).

Forrás: csaladinet.hu