Ne légy már olyan lusta!Ne légy már olyan lusta! Legtöbb szülő fél attól, hogy gyermeke lusta lesz. Te is így vagy ezzel?
Ha a gyerek éppen nem tanul, nem olvas, nem sportol vagy nem gyakorol a hangszeren, akkor sokan rögtön megijednek, hogy ?Jaj, a gyerek nem csinál semmit. Hát mi lesz így belőle?

Pedig a gyermeke fejlődéséhez és a rengeteg élményhez, amely éri őket kell, hogy időnként ne  ?csináljanak? semmit, csak üljenek és bambuljanak, vagy tengjenek-lengjenek.

Egy legenda a lustaságról

Rossiniről, a Sevillai borbély zeneszerzőjéről kering az a legenda hogy az ágyban fekve komponált, amikor az egyik kottalap kicsúszott a földre. Erre Rossini ahelyett, hogy felkelt volna az ágyból, hogy felvegye a kottalapot inkább újra komponálta azt a részt.

Lehet, hogy Rossini lusta volt, de ő volt korának egyik legünnepeltebb és leginkább csodált zeneszerzője, akit különösen azért tartottak nagyra, mert hihetetlenül gyorsan dolgozott. Legtöbb nagyobb lélegzetű operáját alig egy hónap alatt komponálta meg. Arra gondolok, hogy ha Rossini valóban lusta ember volt, akkor talán nem is olyan rossz dolog a lustaság.

 

Emlékszem én is milyen sokat álltam szobám ablaka előtt és csak bámultam ki.

Gondolkodtam és gondolkodtam. Mennyire szerettem csak ott álldogálni. Emlékszem bebújtam a fal és a fűtőtest között lévő lyukba és onnan meredtem a semmibe.

Ma kevesebbet tudok merengeni, mint amennyit szeretnék. Pedig milyen hasznosak és jók voltak azok a merengések! Te és gyermeked, hogy van ezzel?  

Neked is van ilyen emléked? Te mit gondolsz erről?

 Forrás: Csodasuli.hu