Üzenet az e heti Nők Lapjából - ezt minden Anyának ki kellene próbálnia!Tudom, megszoktad…

Akkor kapsz tőlem levelet, amikor a gyerekeddel kapcsolatban van fontos mondanivalóm! Most azonban Rólad szeretnék írni – vagyis ez az üzenet Neked szól.

 

Hétfő reggel után rögtön a péntek délután?

Az elmúlt hónapokban, de leginkább a szeptember elejei tanévkezdés óta, csak úgy száguld az idő számomra – néha csak azt veszem észre, hogy a hétfő reggelt mintha rögtön a péntek délután követné. Tesszük a dolgunka, megpróbálunk helytállni mindenhol: családanyaként, feleségként, főnökként vagy munkavállalóként, barátként és még sorolhatnám a szerepeket, annyi van belőlük…

Akárhogyan is, az Anya a család lelke és motorja,

akinek minden rezdülése, hangulatváltozása hatással van a többiekre! Ezért egyáltalán nem mindegy, milyen fizikai, lelki és mentális állapotban próbáljuk működtetni azt a "mini-államot", ahol nélkülözhetetlenek vagyunk: a családunkat.

Én alapvetően imádom azt, amit csinálok – az álmaimat élem. Mégis néha a váratlan és száguldó információk és helyzetek, az állandó pörgés miatt érzem, szükségem van valamire, ami feltölt, ami energiát ad.

Te tudtad ezt?

Nemrég tudtam csak meg Simonfi Ágitól, a Pilates torna egyik hazai meghonosítójától, hogy a mozgás nem "elveszi" az energiát, hanem adja. Ezért helytelen, ha egy kiadós mozgás után sok időt töltünk az étkezőasztalnál, miközben a jól megérdemelt jutalmunkat fogyasszuk. Hiszen az energiát már máshol megszereztük.

Neked mennyi idős a gerincoszlopod?

Ági gyakran meghívott szakértője az RTL Klub ?Reggeli" és a Duna TV "Családbarát" című műsorainak. Joseph Pilates-nek, a Módszer megalkotójának szavait idézve – ő mondogatja gyakran: "csak annyi idős vagy, mint a gerincoszlopod"! Tudtad, hogy lehetsz akár 30 évesen is merev, hajlíthatatlan betontömb, ha a gerinced nem hajlékony, és 70 évesen is fiatalos, ha karbantartod azt?

Láttad a Nők Lapjában?

Ezért is örültem nagyon, amikor a legújabb (43. heti) Nők Lapjában dupla oldalon, az 5 legjobb "hátfájástalanító" gyakorlatot mutatja be Ági. Örültem, mert így majd? 1 millió olvasóhoz jut el e nagyszerű módszer és a jobbnál jobb gyakorlatok, amikre nekünk Anyáknak igen nagy szükségünk van.

Van 10 perced? Szedd hát ráncba a hátadat! Nézd meg Te is és próbáld ki!

Ezekkel a gyakorlatokkal nem csak a hátad "szedheted ráncba", de a felgyűlt napi feszültség is úgy fog távozni belőled, mint kuktából a gőz. S az egész nem vesz napi 10 percnél többet igénybe. Viszont a közérzetedben, a hangulatodban a különbséget "zongorázhatod" majd! S ezt a család is érzi. Én már be is iktattam a napirendembe.

Még egy dolog, amiért érdemes leszaladnod az újságoshoz most azonnal beszerezni egy Nők Lapját, ha még nem tetted.

Ági egy olyan meglepetéssel készül számodra, mint az Életrevaló Gyerek blog olvasója számára, amely egészen egyedi és különleges…
A részletekkel holnap jelentkezem – nézd a postaládád, le ne maradj!

ui.: Addig is, próbáld ki a Nők Lapjában található gyakorlatokat!

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!