Autizmus Segélyvonal és KrízisközpontAz Autizmus Alapítvány a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány támogatásával, a 2010. február 1. – április 30. közötti időszakban új, kísérleti szolgáltatásként Autizmus Segélyvonalat és Krízisközpontot működtet.

Ingyenesen hívható vonalunkon autizmus spektrum zavarok területén nagy gyakorlattal rendelkező gyógypedagógus és klinikai szakpszichológus kollégáink várják az érintett családok, személyek, szakemberek hívását, a hét négy napján, 8-14 óráig, de lehetőség van e-mail útján történő kapcsolatfelvételre is.

Elsődleges célunk az azonnali segítségnyújtás. Ennek formája azonban problématípus szerint nagyon különböző lehet. A telefonos tájékoztatás, tanácsadás, szükség szerinti ügyintézés mellett Krízisközpontunkban – kapacitásunk erejéig – lehetőséget biztosítunk individualizált krízisintervenciós beavatkozásokra. A beavatkozások várható alaptípusai: egyéni, problémaorientált tanácsadás szülőnek, szakembernek; rövid, fókuszált terápiás programok autizmussal élő személyeknek és családtagjaiknak; akut szociális-gondozási helyzetek menedzselésében nyújtott segítség.

A telefonbeszélgetéseket nem rögzítjük, munkatársaink szigorú titoktartási kötelezettséget vállalnak, illetve anonimitásuk megtartásával dolgoznak. Igény szerint segélyvonalunk névtelenül is hívható. Amennyiben indokolt és a lehetőségeink megengedik, az ügyeletes munkatárs kijelöli a problémának megfelelő, konkrét krízisintervenciós formát és adott szakemberhez irányítja a segítségkérőt. Ebben az esetben szakmai és adminisztrációs szempontok miatt az anonimitás már nem biztosítható. Természetesen szívesen fogadjuk az általunk ismert családok sürgősségi hívásait is, mely esetekben nyilvánvalóan névvel és személyre szólóan érdemes a kapcsolatot felvenni.

Ha nem tudunk magunk segíteni, igyekezni fogunk a megfelelő intézmény, szakember vagy szolgáltatás azonosításában, elérésében segíteni.

Hívjanak bizalommal!

 

Autizmus Segélyvonal: 06-80 205 078

Kérjük Önöket, hogy amennyiben erre lehetőségük van, vezetékes telefonról kezdeményezzék hívásaikat. Alapítványunk számára a mobiltelefonról történő hívások finanszírozása aránytalanul nagyobb terhet jelent.

 

Ügyeleti idő: Kedd-Péntek: 8. 00.- 14.00

E-mail cím:  krí zis@autizmus.hu