Visszatalálunk egymáshoz?Elakadások, problémák, krízisek a szülő-gyermek kapcsolatban. Február 27-én Nyitott Akadémia prof. dr. Bagdy Emőkével, Müller Péterrel, dr. Ranschburg Jenővel és dr. Vekerdy Tamással!

– Megromlott a viszonyod gyermekeddel vagy szüleiddel? Esetleg alapvetően jó a kapcsolat, de bizonyos visszatérő problémák újra meg újra konfliktusokhoz vezetnek?
– Gyermeked „nehéz korba” került, te pedig nem tudod kezelni a változásokat?
– Szeretnéd tudni, miként változtathatsz a már berögzült játszmákon? Hogyan beszélj úgy, hogy érdekelje, hogyan hallgasd úgy, hogy elmesélje?
– Gyermeked rossz útra tévedt: drogokhoz, alkoholhoz nyúlt, veszélyes társaságba keveredett?
– Hogyan teremthető meg a harmonikus, szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolat, ha a múltban komoly hibákat, bűnöket követtetek el egymás ellen, s tele vagytok dühvel és sérülésekkel?

Tudtad, hogy az átlagos magyar szülő naponta hét percet beszélget a gyermekével? Tudod, mire elég ez? „Mi volt az iskolában? Semmi. Éhes vagy? Nem.” Vajon milyen mélységű, minőségű egy ilyen kapcsolat szülő és gyermeke között? Valóban csak a rengeteg munka, a stressz és az időhiány lenne az oka ennek a tragikus statisztikai adatnak?

Vajon, mi az oka a felnőttek általánosan tapasztalható tekintélyvesztésének a gyerekek, kamaszok körében? Gondolkoztál már azon, hogy vajon hogyan lát téged a gyermeked? Hiteles, szerethető mintát képviselsz-e a számára? Hogyan látja a párkapcsolatodat, munkádat, értékrendedet – milyen hatással lesz későbbi életére, kapcsolataira a Te példád?

Szülőként tudod-e, hogy a gyermekedet éppen mi foglalkoztatja, mitől fél, mire vágyik, mi okoz neki nehézséget? Ismered-e ennyire? Biztosan észrevennéd, ha valami baj lenne vele? Meg tudod-e különböztetni a természetes, adott életkorra jellemző normatív kríziseket a súlyos, beavatkozást igénylő problémáktól? Gondoltad volna, hogy erre a kérdésre szinte minden szülő reflexből rávágja, hogy természetesen – miközben a tapasztalatok szerint csupán töredékük figyel fel valóban az első vészjósló jelekre?

Mi a titka a harmonikus, őszinte, viharálló szülő-gyermek kapcsolatnak, s mi lehet az oka annak, ha a Tiétek nem így alakult? Hogyan és meddig lehet kijavítani egy eldurvult, rosszul kezelt helyzetet? Mi lehet a magyarázata annak, ha szeretetben, harmóniában neveltétek fel, mégis komoly, szinte érthetetlen problémák merülnek fel vele?

Most kivételes alkalom kínálkozik, hogy hozzáértő segítséggel oldhasd meg ezeket a problémákat! Február 27-én a téma legnevesebb magyar szakértőitől kaphatsz útmutatást, tanácsokat az egész napos Nyitott Akadémián!

 

Az előadások szünetében ingyenes frissítő yumeiho masszázs; lazító, feltöltő meditáció; a Nyitott Akadémia standján pedig hatalmas, nívós könyvválaszték, kedvezményes áron!

 

Nyitott Akadémia…a lélek dolgai

2011. február 27. vasárnap 9:30 – 18:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Jelentkezés és további információ: 06-1-201-4488, info@nyitottakademia.hu
www.nyitottakademia.hu