Indul az U26 Média Workshop programIngyenes videóriporter képzés az U26 Clubshop-ban. A világ a kamera előtt és mögött. Első óra: 2011. február 20., 10: 00, Eiffel tér, U26 Clubshop. „Videó-írásbeliség”. Érdekes fogalompár, ami a digitális világ és videómegosztó portálok előretörésével egyre nagyobb szerepet kap a fiatalok életében.

Nem elég, ha van egy kamerád – akár a mobilodban is –, tudnod kell használni. Nem elég, ha jól beszélsz, mert a kamera más szemmel néz rád! Szerezd be a videó-írásbeliség ismereteit az U26 Clubshop-ban, február 20-án!

 

Videóriporternek lenni „3in1” tevékenység: a riporteri, operatőri és szerkesztői munkát egyetlen személy végzi! Sőt, a videóriporter valójában a technikus, vágó, és esetenként rövidtávfutó bozótharcos is egy jó sztori vagy nem mindennapi képsorozat érdekében.

Jól tájolni a kamerát, szép képkivágásokkal rögzíteni egy témát, ügyesen vágni a sebtében rögzített nyersanyagot nem nagy ördöngösség, megtanulható. Most itt a lehetőség, hogy a fiatalok elindulhassanak az úton, bátran kérdezzenek, filmezzenek, szerkesszenek, és megosszanak interneten, facebook-on, tanulják meg ügyesen használni a kezükbe csöppent technológiákat!

Az első U26 Média Workshop bemutató foglalkozásra február 20-án 10:00-tól kerül sor az U26 Clubshop-ban. A workshop vezetői: Barok Tamás és Nagyistók Tibor, ismert VJ-k (video jockey). Az első alkalom egy gyakorlati feladatokkal tűzdelt kedvcsináló. A résztvevők 2-3 fős csoportokban laptop és kamera segítségével bemutatkozó filmeket forgatnak, vágnak, vetítenek és megosztanak. Eközben megismerkednek a kamerahasználat trükkjeivel, és gyors képzésben elsajátítják a vágóprogramok használatát, házi videó és internet kompatibilis végtermék létrehozását.

Az U26 Média Workshop szervezői úgy szeretnék, ha a jövőben tematikus workshop-alkalmak szervezésével lehetővé válna a fiatalok számára, hogy valóban használható, piacképes tudásra tegyenek szert, amelyet maguk is továbbfejleszthetnek.

A részvétel ingyenes, a felszerelést, a helyet, a tanárokat a djuice biztosítja, így a fiataloknak csupán kitartást, időt és energiát kell a tudás megszerzésére áldozni. Cél, hogy a résztvevők az U26 Média Workshop után önállóan megmutathassák magukat a világnak, vagy a világot önmaguknak.

Az első U26 Média Workshop programon a résztvevők korlátozott számban vehetnek részt, előzetes regisztrációra szükség van. A jelentkezéseket a teretadunk@djuiceteam.hu címre várják, tárgynak az U26 Média Workshop-ot kell megadni.

 

Mi megadjuk az alapokat, Te add a kreativitásod!