Változnak az iskolakezdési támogatás szabályai, a Magyar Közlönyben július 6-án jelent meg az erről szóló törvénymódosítás. A változás csak 2013-tól lép majd érvénybe, így a most szeptemberi tanévkezdésre nem lesz hatással – írja a hrportal.hu.

 

Fata László cafeteria szakértő a hrportal.hu-nak elmondta, 2012-ben a munkáltató a tanévkezdést megelőző és azt követő 60 napon belül adhat iskolakezdési támogatást a munkavállalói számára, ebben az időszakban kedvező adózással adhatók és használhatók fel ezek az utalványok, és számolhatók el a munkáltató nevére szóló hasonló tartalmú számlák.

A módosítás szerint jövőre már év végéig adható lesz a támogatás, viszont a számlák elszámolása már nem lesz lehetséges, csak utalvány formájában lesz adható ez a juttatás.

Iskolakezdési támogatást az a munkavállaló kaphat, akinek a gyermeke 2012 szeptemberében a közoktatásban kezd tanévet, és aki a családi pótlékra jogosult szülő vagy e szülőnek vele egy háztartásban élő házastársa. A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a szükséges feltételek fennállását a munkáltató a munkavállaló nyilatkozatával kell, hogy ellenőrizze.

 

{module Forrás: edupress|none}