A közösségi hálókon való haszontalan időtöltést próbálja megfordítani a Diákhitel Központ március óta futó, érettségire felkészítő programjával. A legnagyobb közösségi oldalra készített különleges alkalmazás révén, a most érettségiző diákok történelem tárgyból tanulhatnak teljesen korszerű módon, méghozzá egyenesen a kedvenc felületüket böngészve.

 

A legkedveltebb közösségi oldalon töltött idő jelentősen visszavetheti a konkrétan tanulásra fordítandó órák számát, a Diákhitel Központ ezért egy újfajta oktatási segédletet dolgozott ki a fiatalok számára.

A „Töri érettségi tételek a Facebookon” nevű alkalmazással a résztvevők hetente három, idővonalon bemutatott érettségi tételt dolgozhatnak fel különleges kiegészítő tartalmakkal elegyítve, melyek nagy segítséget jelenthetnek a szóbeli érettségin. A tételeket a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium történelem fakultációs diákjai, Foki Tamás történelemtanár vezetésével dolgozzák ki.

A június 2-ig elérhető alkalmazást aktívan használók száma meghaladta a háromezret, akik több mint 20 000 alkalommal látogatták meg az oldalt. Az érettségizők és a felsőoktatásba frissen belépők aránya a program követői között 70 százalék, közülük 57 százalék lány, 43 százalék fiú.

Az érettségire készülő diákok nem csak tanulhatnak az oldalakon, de tesztelhetik is tudásukat az aktuális témákhoz összeállított teszt segítségével. A legjobb kitöltők heti nyereménye 2-2 iPod Shuffle, egy szerencsés pedig a játék végén egy iPod Touch készülékkel gazdagodhat. A tesztkitöltők száma meghaladta a kétezret, közülük viszont csak minden második fiatal válaszolt hibátlanul mind a kilenc feltett kérdésre.

Az eddig kidolgozott érettségi tételek közül legtöbben „A gazdaság fejlődése Károly Róbert idején”, „A középkori városok jellemzői” valamint „Az athéni demokrácia elvei és gyakorlata” oldalakat kedvelték, de szép számmal akadt követője IV. Bélának és a nagy földrajzi felfedezéseknek is.

 

{module Forrás: edupress}