Az ágy nem trambulin, de valahol csak kell ugrálni, nem? És különben is, a gravitációt sokkal könnyebb legyőzni, ha segítenek a rugók. Ezzel persze nem azt mondom, hogy engedd teljesen tönkretenni a hálószobai ágyatokat vagy a baráti látogatásnál a vadonatúj ülőgarnitúrát. Csak egy kicsit…


Valahol csak kell ugrálni!

Nem egyszer fordult velem elő, hogy amikor hazaérkeztem egy fárasztó nap után, alig ismertem a nappalinkra. Ahogy az előszobából a nappaliba toppantam, először egy puffon kell átugranom, majd egy szűk ?ösvényt? követve az egyik fotelhez kellett elérnem, amely a  szoba közepén állt. Ezt egy lábon ugrálva kellett megkerülni, de úgy, hogy nem szabadott hozzáérni, stb? (Közben egy-két játék azért szétroppan a lábam alatt.)


„Inkább menjetek és ugráljatok a nagy ágyon!”

Hányszor, de hányszor kellett félórákat pakolnom, míg minden visszakerült a helyére! Őszintén bevallom, nagyon nehezen tűröm, ha át van rendezve a nappali. Ilyenkor összeszorított fogakkal mindig azzal nyugtatom magam: Nem baj. (nagy levegő) Megéri. (nagy levegő megint) Ha jól belegondolok, így fejlődik a memóriájuk, hiszen meg kell jegyezniük a feladatok egymásutániságát, fejlődik kreativitásuk és sorrendemlékezetük.

Te is megtapasztaltad már, hogy a bútorokból milyen szuper akadálypályát lehet építeni?

Ezek az „ágytesztelős”, „nappali átrendezős” játékok és társaik ? röviden: ezek a felnőtt idegrendszert tesztelő játékok – nemcsak arra jók, hogy a Te türelmedet fejlesszék, hanem hatalmas jelentőségük van a gyermeked idegrendszerének fejlődésére is. Az idegrendszer fejlődésének pedig nagy szerepe van abban, hogy gyermeked hogyan fog teljesíteni nemcsak az olvasás és egyéb tanórákon, de abban is, hogy egyáltalán meg tud-e tanulni biciklizni, vagy meg tudja-e tanulni azt megállapítani, hogy hány óra van.

Teszteld le gyermeked! Mennyire ügyes az alábbi játékokban?

1) Tapsolós játék. Emlékszel a tapsolós játékra, amelyet úgy játszottunk, hogy ketten egymással szemben álltunk, énekeltünk és közben az ének ritmusára egymás tenyerébe csaptunk?

2) Talicskázzatok!

3) Biciklizés – Egymással szemben felhúzott térddel úgy üljetek le, hogy talpaitokat nyomjátok egymásnak, majd lábatokkal végezzetek olyan mozgást, mintha a biciklit tekernétek. Folyamatosan változtassatok a sebességen, az erőn és a mozgássor irányán!

Ma van férjemmel a 16. házassági évfordulónk. Ezért most abba is hagyom az írást, mert úgy döntött a családi tanács, hogy ebben a szép időben elmegyünk biciklizni. A gyerekek már itt tolonganak és kérnek, hogy ?Menjünk már!?.

Ti milyen mozgásos játékot terveztek erre a hétvégére?

 Forrás: Csodasuli.hu