Az eTwinning program nemzetközi szintű koordinációjáért felelős European Schoolnet (EUN) idén is meghirdeti az eTwinning Hetek elnevezésű rendezvénysorozatát.

Az egyhónapos időszak alatt (október 1-31.) az EUN munkatársai számos központi programot szerveznek, értékes díjakat sorsolnak ki.

Az eTwinning program magyarországi koordinátora, az Educatio Kht. eLearning Igazgatósága, október 13-19. között tartja meg a központi kezdeményezéshez kapcsolódó rendezvényeit. Ennek keretében október 15-én, 16-án és 17-én információs napok lesznek, melyeken az eTwinning mellett számos kapcsolódó programról is beszámolót tartanak.
A rendezvényekre a programba korábban csatlakozott résztvevők mellett azokat az óvodában, általános vagy középiskolában dolgozó szakembereket várják, akik a jövőben szívesen építenének ki nemzetközi kapcsolatokat hasonló profilú intézményekkel.
A programon történő részvétel feltétele az előzetes regisztráció.
Jelentkezni szeptember 31-ig lehet a pap.eva@educatio.hu e-mail címen a név és iskola nevének elküldésével (egy intézményből többen is részt vehetnek).
Október 20-án eTwinning ajándékcsomagokat sorsolnak ki azok között, akik az eTwinning Hét ideje alatt regisztrálják iskolájukat vagy projektjüket (három ajándékcsomag projektenként, három ajándékcsomag iskolánként).
Az eTwinning Hét programja itt olvasható.
A központi programról hamarosan további információkat jelentetnek meg a www.etwinning.net oldalon.
(www.edupress.hu)