A „Tízezer gyermek karácsonya” akció története


Gondolkozott már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdeti karácsonyi akcióját, a „Tízezer gyermek karácsonyát”, amely az „Operation Christmas Child” néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!

Nem titkolt vágyunk az sem, hogy a „Tízezer gyermek karácsonyá”-nak cipősdoboz ajándékai – sok kisgyermek örömén túl – a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon!

Kevesen tudják, hogy jónéhány évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke, Bill Clinton és felesége Hillary Clinton futárral küldték el Magyarországra személyes cipősdoboz ajándékaikat! Úgy gondoljuk, ezzel jó és követendő példát adtak mindannyiunknak arról, hogy a szeretet pártok, nézetek és országhatárok fölött álló erő.

2004-ben, amikor első alkalommal hirdettük meg akciónkat, Magyarország vezető politikusait kértük fel, hogy a fenti célokat támogassák oly módon, hogy elkészítik saját cipősdoboz ajándékaikat. A felkérésnek engedelmeskedve, számunkra is meglepő és örvendetes módon, a négy parlamenti párt vezetője, az Országgyűlés elnöke és Magyarország Miniszterelnöke is csatlakozott kezdeményezésünkhöz, megörvendeztetve ezzel jónéhány gyermeket!

Szeretnénk, ha jótékonysági kampányunkhoz ebben az évben is politikusok, közéleti személyiségek, művészek, cégek és magánemberek csatlakoznának, egy, az egész magyar társadalmat elérő mozgalommá szélesítve azt.

Bízunk abban, hogy jótékonysági felhívásunk az Ön részéről is támogatásra talál, s ezzel egy olyan mozgalom indulhat el, amelyben nézetkülönbségektől mentesen foghat össze minden magyar ember, egy jó és nemes ügy érdekében!

Gondolta volna hát, hogy egy egyszerű, hétköznapi tárgy is elég ahhoz, hogy másoknak örömet szerezzen? Keressen Ön is egy üres cipősdobozt, és töltse meg jó és hasznos dolgokkal! Bármivel, aminek gyermekként Ön is örülne. Nem az számít, mit tesz a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.

Cipősdoboz… Kicsinek tűnik?
Ne foglalkozzon vele. A szeretetnek nincs mértékegysége.

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is legalább tízezer rászoruló, nehéz sorsú gyermek megajándékozásához várja az Ön segítségét! Csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, hogy a karácsony valóban ünnep lehessen minden gyermek számára!

 

Forrás: ciposdoboz.hu/