Iskolás közösségeket invitál a 100 csoda - a jövő születése című kiállításBudapest szívében, a Ferenciek terén, a Párisi Udvarban, a „100 csoda – a jövő születése” című kiállításon a látogatók nem csak megnézhetik, ki is próbálhatják a fejlesztéseket, megismerve egy-egy technológia működését, az újítás lényegét.

Olyan mai magyar találmányok, fejlesztések, innovációk láthatók, melyeket az itthoni közönség még alig-alig ismer, de a nagyvilágban hamarosan megkerülhetetlenek lesznek saját területükön belül. A kiállítás szervezői várják az iskolás közösségeket a rendezvényre, ahol külön tanóra megtartására, illetve a tananyaghoz, szakirányhoz illeszkedő tematikus tárlatvezetésre is van lehetőség.

 

Térben lebegő kép, első magyar műhold, felderítő robotrepülő, mobil szemvizsgáló, szagtalanító szobainas, magyar hibridautó, mobil szélgenerátor, lila kukorica, olajfaló baktériumok, vagy mágnesfal: néhány példa a kiállítás 1000 négyzetméterén bemutatott 100 mai magyar fejlesztésből.
A kiállítás a Kreativitás és Innováció Európai Évének kiemelt eseménye.
A kiállítás fővédnöke: Dr. Pálinkás József az MTA elnöke

Várják az iskolás közösségeket. A csoportokat – előzetes egyeztetés esetén – a szervezők körbevezetik a kiállításon. Igény szerint zártkörű foglalkozásokat is szerveznek a feltalálókkal. Az előadó szemléltet, mesél, magyaráz, a diákok kérdezhetnek, kipróbálhatják a fejlesztést, sőt akár valami újat is létrehozhatnak. A kiállítás megtekintése mellett kihelyezett tanóra megtartásához különtermet biztosítanak, térítés nélkül.
Az egyeztetésre telefonon, e-mailben vagy akár személyesen is lehetőség van: korosztály, szakirány, tananyag, érdeklődési kör, stb.
A kiállítás minden nap – hétfő kivételével – 11:00 és 19:00 óra között látogatható, osztályok esetében előzetes egyeztetés szükséges. Amennyiben több osztály egyidőben szeretné megtekinteni a kiállítást, arra zártkörűen is tudnak lehetőséget biztosítani szervezők a hétfői napokon.
Csoportos kedvezmény diákok részére, 15 főtől: 600Ft/fő.
Bővebb információ: Teschler Rita programszervező, rita.teschler@100csoda.hu, 06/30-847-53-51, www.100csoda.hu.
(www.edupress.hu)