Világszerte csaknem minden nyolcadik  ember alultáplált, holott rendelkezésre állnak azok a források, eszközök amelyekkel az éhezés megszüntethető és a fenntartható fejlődés biztosítható.

A problémát súlyosbítja az a tény, hogy előkalkulációk szerint az emberiség 2050-re kilenc milliárdra gyarapszik, aminek következtében 60 százalékkal kell növelni a megtermelt élelmiszer mennyiségét. Mind emellett az élelmiszerárak folyamatosan emelkednek.

 

Mi lehet a megoldás?

Az élelmezési gondok enyhítéséhez a kistermelők nagymértékben járulnak hozzá.  A FAO kutatási eredményei bizonyítják, hogy az erős termelői szervezetekbe és szövetkezetekbe tömörült kistermelők jobban ki tudják használni a piaci lehetőségeket és csökkenthetik az élelmiszer- illetve egyéb válságok hatásait is.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tisztelettel meghívja Önt a 32. Élelmezési Világnap alkalmából megrendezett sajtótájékoztatójára, mely a mezőgazdasági szövetkezeteknek az élelmezésbiztonságban betöltött szerepét és a bennük rejlő lehetőségeket veszi nagyító alá.

 

A rendezvény időpontja: 2012. október 16. (kedd) 11.00 óra

Helyszíne: Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyad Vára, román épületben elhelyezkedő lovagterem (1146 Budapest, Városliget)

 

A sajtótájékoztató résztvevői:

Fernanda Guerrieri, a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Képviselője

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke

 

A Magyar Élelmiszerbank látványos Adománykonvoja (amely 10 támogató mintegy 40 tonna élelmiszeradományát szállítja) 10:00 és 10:15 óra között érkezik a Hősök tere és az Olof Palme sétány sarkára, ahol lehetőség lesz sajtófotók illetve mozgókép készítésére.

 

Megtisztelő részvételére feltétlenül számítunk!

 

Kérjük, hogy részvételi és interjú-készítési szándékát 2012. október 15-ig szíveskedjen jelezni a p.jonas@well.hu e-mail címen vagy a 0630/834-5976-os telefonszámon.