A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Rózsás Péter András gazdasági főigazgató leváltását kezdeményezi a nemzetgazdasági miniszternél. Erről az egyetem szenátusa hétfőn fogadott el határozatot – közölte a felsőoktatási intézmény.

 

A BCE közölte, hogy szenátusa „kezdeményezi a munkáltató jogkört gyakorló nemzetgazdasági miniszternél Rózsás Péter András gazdasági főigazgató magasabb vezetői megbízásának visszavonását és ezzel a gazdasági főigazgatói beosztásban történő azonnali hatályú személycserét”. Az felsőoktatási intézmény legfőbb döntéshozó testületének hétfői ülésén erről 22 igen és egy érvénytelen szavazattal határoztak.

A döntést az egyetemen kialakult helyzetet mérlegelve hozták meg, amelyért a szenátus „elsődlegesen a gazdasági főigazgatót teszi felelőssé, és amelyben az egyetem szakszerű működését és gazdálkodási tevékenységét most már napi szinten veszélyeztetettnek ítéli”. A testület a rektornak a gazdasági főigazgatóval kapcsolatosan eddig tett intézkedéseivel és javaslataival egyetértve és a téma alapos megvitatása után határozott így.

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora október elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult segítségért, arra hivatkozva, hogy az intézmény vezetésének nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítania az egyetem gazdasági főigazgatójával. Állítása szerint a nemzeti fejlesztési miniszter által 2012. október 15-én kinevezett és munkáltatóként a nemzetgazdasági miniszter felügyelete alá tartozó gazdasági főigazgató és az egyetem közötti véleménykülönbségek működési zavarokhoz vezettek.

A gazdasági igazgató október 5-én az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy minden intézkedését rektori engedéllyel, jóváhagyással hozta meg, a jogszabályok alapján járt el.

{module Forrás: edupress}