A felsőoktatási stratégiát november 27-i ülésén tűzi napirendjére a kormány – értesült a Magyar Hírlap, melyben Tőrös Szilárd, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöke úgy nyilatkozott: „Ez a szeptemberben elfogadott anyag tagadhatatlanul jobb a korábbi változatnál”.

Tőrös Szilárd jó elképzelésnek tartja különböző intézménytípusok definiálását, ezzel együtt a közösségi főiskolák kialakítását. Ugyanakkor szerinte az anyag hiányossága, hogy nem ad választ arra, milyen mérőszámok alapján történik az intézmények kategorizálása.

Az, hogy a felsőoktatási törvény módosítása még idén a parlament elé kerülhet-e Balogh Zoltán szerint azon múlik, hogy mi lesz a sorsa a felsőoktatási kerekasztal munkaanyagának. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: azt vállalták, hogy beviszik a kormány elé a munkaanyagot. Elmondása szerint ő azt forszírozza, hogy a kabinet minél előbb tárgyaljon róla, hogy legyen idő, – ha szükséges -, még ebben ciklusban elfogadni a változtatásokat. Ez ugyanis nem egy komplex, átfogó stratégia, hanem a lényeges irányokat jelöli ki.

{module Forrás: edupress|none}