Megjelentek a következő tanévre szóló Út a középiskolába és Út az érettségihez ösztöndíjak kiírásai, amelyekre az általános és középiskolák júliusig nyújthatják be a tanuló-mentor párok pályázatait – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága május 22-én az MTI-vel.

 

A közlemény szerint az Út a középiskolába alprogram jelentkezési határideje július 3., az Út az érettségihez alprogramé július 31. Az elnyerhető támogatás a szeptember 1-jétől 2015. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozik, a két alprogram keretösszege 1,8 milliárd forint.

A 2005 óta működő Útravaló ösztöndíjprogram célja a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése. A 2013/2014-es tanévben több mint 14 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanuló részesült ösztöndíjban az alprogramok keretében.

A 2012/2013-as tanévtől valamennyi esélyteremtő alprogramba a támogatottak legalább 50 százalékáig roma származású tanulót kell bevonni – jegyezték meg.

{module Forrás: edupress}