Látni akarok„Szép Magyarország” címmel versíró pályázatot hirdet a Poet.hu amatőr irodalmi portál és a magyar-vers.hu weboldal. A pályázatra saját készítésű, máshol még nem publikált verseket várnak, melyek Magyarország egy tájegységét vagy városát mutatják be.
Egy személy maximum 3 verssel pályázhat, a művek beküldési határideje 2009. március 15. A nyertes alkotásokat zsűri választja ki, a 10 legjobb vers alkotója „Látni akarok” című hangosvers CD-t nyer, melyen Ady Endre, Alföldi Géza, Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna, Reményik Sándor, Sajó Sándor és Wass Albert versei hallhatóak.

A Poet.hu 2007-ben indult vers portál, amely amatőr költők számára biztosít ingyenes publikálási lehetőséget. Az oldalt, amely jelenleg több mint 2000 alkotó 14000 művét tartalmazza, naponta 7000 látogató keresi fel.

A beérkezett pályaművek a http://www.poet.hu/kategoria/Haza címen követhetőek nyomon, a pályázaton a „Szép Magyarország pályázatra” megjegyzéssel ellátott versek vesznek részt. Az eredményhirdetésre 2009. március 20-án kerül sor. A részletes pályázati kiírás a http://www.poet.hu/palyazat.php oldalon található.