Az energiatudatosságra nevelő pedagógusoknak írt ki pályázatot az E-ON és az OKMAz E.ON az Oktatási és Kulturális Minisztériummal közösen pályázatot hirdet azoknak a pedagógusoknak, akik elkötelezettek az energiahatékonyság iránt és az EnergiaKaland oktatási programot már alkalmazták az oktatásban. A pedagógus pályázat az EnergiaKaland elnevezésű oktatási programsorozat része.

Az E.ON és az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2008-ban elindított újszerű és komplex tanulási programjának célja, hogy segítse a pedagógusokat a fiatalok energiatudatosságra nevelésében. A pályázatokat október 15-éig lehet benyújtani.

Az EnergiaKaland kiindulópontja, hogy az energia okos felhasználását már a gyerekkorban érdemes tanítani az iskolák, a tanárok és persze a szülők részvételével azért, hogy ez a tudás, az energiatudatos életmód a felnőttkorban már természetes legyen. Az EnergiaKaland program sikere nagyban múlik a pedagógustársadalom áldozatos munkáján. Nekik köszönhetően az elmúlt tanévben is számos előadáson, az energiával kapcsolatos tanórán, érdekes kísérletekben és játékos feladatokban vehettek részt a diákok az iskolában és az interneten egyaránt.
A nagy sikerű, diákoknak kiírt kreatív és internetes fotópályázat után a vállalat ezúttal azoknak az energiahatékonyság iránt elkötelezett pedagógusoknak a munkáit várja, akik az EnergiaKaland oktatási programot már alkalmazzák. Maximum 20 ezer karakter hosszú tanulmánnyal lehet pályázni az Így használom az EnergiaKaland oktatóprogramot! és az E.ON önkéntes járt az iskolámban! kategóriákban. Egy pedagógus kategóriánként egy pályaművet nyújthat be. A pályázatokat az E.ON pedagógiai szakértői bírálják el.
A szakmailag legjobb, leginnovatívabb pedagógiai megoldásokat bemutató pályázatok szerzőit az E.ON értékes tárgyjutalmakkal díjazza. A nyertesek továbbá csoportos jegyet kapnak a Millenáris Jövő Háza tudományos kiállítására, a ZöldPontra, és részt vehetnek a Jövő iskolája programjain. A ZöldPont interaktív tanulási környezetet biztosít számos korosztálynak, ahol a környezetvédelemmel, a „zöld” világképpel, a fenntartható fejlődéssel, a tudatos állampolgári magatartás legfontosabb elemeivel ismerkedhetnek a látogatók. Olyan környezettudatos és környezetbarát megoldásokat kínál, amelyek mindannyiunk otthonában, életében alkalmazhatóak. A kiállítás a 4 fő elem: föld, levegő, víz és tűz keresztmetszetében mutat be folyamatokat, jelenségeket játékos formában, egyben életmódunkat, szemléletünket kívánja helyesebb irányba terelni.
Az EnergiaKaland pályázatokat az E.ON az  energiakaland@eon-hungaria.com e-mail címre várja 2009. október 15-éig.
A pályázatról bővebb információ az EnergiaKaland honlapján, a  www.energiakaland.hu oldalon olvasható.

 

(www.edupress.hu)