INGYENES ÜGYESÍTŐ-OKOSÍTÓ MOZGÁS2009. októberétől heti rendszerességgel (keddenként) játékos mozgásfejlesztő foglalkozások indulnak a Kesztyűgyár Közösségi Házban (VIII. Mátyás tér 15.) 6-10 éves gyermekek számára.

Az új foglalkozás segíti a különböző képességek fejlesztését. Fejlődik általa az ideg-, az izom-és a csontrendszer, egyensúlyérzékelés, koordináció, térbeli tájékozódás. A speciális mozgás segít kiküszöbölni a tanulási nehézségeket, a viselkedési és figyelemzavart. Nagy szerepet játszik a beszéd, az olvasás, az írás elsajátításában.

A dalokkal, mondókákkal kísért foglalkozásokon a gyermekeknek lehetőségük nyílik speciális mozgásfejlesztő eszközök, játékok, hangszerek kipróbálására, használatára. Az éneklés, mondókázás közben észrevétlenül fejlődik a ritmusérzékük, a memóriájuk, a problémamegoldó képességük.

A mozgásfejlesztő foglalkozásokat képességfelmérés előzi meg. Célja, hogy a foglalkozásokat vezető konduktor olyan feladatsorokat tudjon összeállítani a hasonló képességű gyermekeknek, amelyekre a leginkább szükségük van.

A foglalkozásokra járás feltétele a képességfelmérésen való részvétel, amire előzetes bejelentkezés szükséges: 06-30-637-2008-as telefonszámon. A felmérést és a foglalkozásokat a Szebben Szeretnék Járni Egyesület szakemberei vezetik.

A program ingyenes, előzetes bejelentkezést igényel!

A programot az Európai Unió és a Józsefvárosi Önkormányzat Támogatja.