VÁLTS… című rajzpályázatÖkológiai Intézet Alapítvány Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány és a Több Mint Legenda Közhasznú Egyesület közös rajzpályázatot hirdet, VÁLTS… címmel! 2010. jan. 1. – 2010. febr. 8.

A környezetünk megóvása érdekében változtatnunk kell szokásainkon, erre szeretnénk felhívni a figyelmet az elkészült alkotásokkal. A készítők egy- egy megjeleníteni kívánt problémát is kiválaszthatnak, de egy átfogóbb problémakört is ábrázolhatnak a tematikának megfelelően.
VÁLTS a fogyasztásban, VÁLTS energiafelhasználásban, VÁLTS a közlekedésben!

Az elkészült műveket február 8.-áig várják a szervezők az alábbi címre: Levélben vagy személyesen (8-16 óra között) Ökológiai Intézet Alapítvány 3525. Miskolc Kossuth u. 13. I. emelet.
Pályázni lehet: Bármely technikával (ceruzarajz, zsírkréta, vízfesték, szénrajz, stb.) készült A/4, A/3, A/2 –es méretű pályaművel.
Pályázati kategóriák:
6-10 éves korosztály
10-14 éves korosztály
A rajzokon kérjük feltüntetni a kategóriát, nevet, címet, telefonszámot, és az iskolát.

Díjak mindkét kategóriában:
1. helyezett: 20 000 Ft sportszer vásárlási utalvány
2. helyezett: 10 000 Ft sportszer vásárlási utalvány
3. helyezett: 5 000 Ft sportszer vásárlási utalvány
És az elmaradhatatlan fesztivál jelkép egy-egy plüss béka!

A pályaműveket három tagú, független zsűri értékeli.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre február 20-án (szombat) kerül sor a Kocsonyafesztiválon a fehér színű „Zöld Sátorban” 14 órakor. Az alkotások a Kocsonyafesztivál ideje alatt (február 19-21.) szabadon megtekinthetőek „Zöld Sátorban” az Apeh parkolóban (Kandia u. 12-14).
Az eredményhirdetés után az érdeklődők bolyonghatnak a Zöld bolt (környezetbarát termékek), miskolci gombászok, biotermékek, nemzeti parkok standjai között. Találkozhatnak Gyuri bácsival – a bükki füves emberrel. Környezeti tanácsadó segítségével kiszámolhatják „Ökológiai lábnyomukat”, de azt is megtudhatják, hogyan csökkenthetik azt. Fogyasztóvédelmi tanácsadás, bio-íz-kvíz, játszóház is várja a látogatókat.

További információ: Bodnár Katalin, bodnarkata@ecolinst.hu , Ökológiai Intézet Alapítvány 3525. Miskolc Kossuth u. 13. Tel: 46/505-077