Álmodj saját mesét!A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület AZ OTP BANK NYRT. TÁMOGATÁSÁVAL ÁLMODJ SAJÁT MESÉT! címmel meseíró pályázatot hirdet gyerekek számára.

Napjainkban a televízió és a számítógépes játékok gyártói elhalmozzák a gyerekeket különböző történetek sokaságával. Karatézni tudó lányok és fiúk küzdenek a gonosz ellen, szuperhősökként viselkedő, különleges tulajdonságokkal rendelkező lények harcolnak a világ megmentéséért. Minden szereplő tökéletes!

A gyerekek mégis úgy érezhetik, hogy valami hiányzik ezekből a történetekből. Valóban csak a tökéletesre alkotott szereplők válhatnak hősökké? A valóságban élő egyszerű emberekből nem lehetnek hősök?

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület 10-15 éves korú gyerekek meséit várja. Olyan történeteket, amelyek cselekménye akár saját világunkban, akár képzelt világban játszódnak. A mesékben hétköznapi gyerekek oldják meg a felmerülő problémákat. Olyan gyerekhősök, akik különböznek a többiektől. Például fogyatékkal élő, vagy idegen világból származó, esetleg más nemzet szülötte. A főszereplőt csodás, mágikus tudást birtokló lények is segíthetik vagy hátráltathatják. A történet mindenképpen mutasson rá valamely emberi érték (empátia, tolerancia, szeretet, igazság, szabadság, hűség, becsület, barátság) fontosságára, mely érték birtokában a főhős megoldja a történetben felmerülő problémát!

A beküldés feltételei

Amennyiben szükséges, a beküldéshez igénybe vehető felkészítő pedagógus vagy a szülő segítsége. A feltételek betartása segíti a gyors zsűrizést és eredményhirdetést.

Az alkotásokat kizárólag elektronikus úton, csatolt fájlként a mese@karcolat.hu címre kérjük beküldeni Word doc vagy rtf formátumban, 12-es Times New Roman betűtípussal, szimpla sorközzel maximum 3 oldal (10 ezer karakter) terjedelemben.

A szerző nevét és a mese címét az e-mail tárgymezőjébe is kérjük beírni!

Kérjük, hogy az e-mailben szerepeljen:
– a meseíró gyermek neve
– életkora
– lakcíme
– felkészítő pedagógus vagy a felkészítő szülő neve és e-mailcíme, telefonszáma
– iskola neve, telefonszáma

A pályázatok beérkezését elektronikus levélben 48 órán belül visszaigazoljuk! Amennyiben a visszaigazolás nem történik meg, kérjük a mese ismételt elküldését a megadott e-mail címre!

Egy pályázó maximum három alkotást küldhet be.

Kizárólag olyan pályamunkát fogadunk el, amely korábban sem elektronikus, sem nyomtatott formában nem jelent meg.
A mese beküldésével a pályázó lemond minden további jogról és eláll minden további követeléstől a pályamunkájával kapcsolatban.

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület fenntartja a jogot a megjelenésre szánt pályamunkák szerkesztésére.

A pályázat beérkezési határideje: 2010. december 6.

A pályázat értékelése

A pályázatokat 10-12 éves és 13-15 éves korcsoportban értékeli a zsűri.

A beküldött pályamunkákat az OTP Bank Nyrt. munkatársai és a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület irodalmi szerkesztői bírálják el.

Az OTP Bank Nyrt. munkatársai:
Csóri Balázs
Misetics Sándor
Tamásné Vőneki Zsuzsanna
Tóth Viktor

A Karcolat Egyesület irodalmi szerkesztői:
Czinkos Éva
Láng Zsuzsa
Szendrei Dóra
Tóth Beáta

A pályázat díjazása mindkét korcsoportban:

I. hely
15 000 Ft értékű könyvjutalom, emléklap, a díjazott mű e-könyves megjelenése
II. hely
10 000 Ft értékű könyvjutalom, emléklap, a díjazott mű e-könyves megjelenése
III. hely
5000 Ft értékű könyvjutalom, emléklap, a díjazott mű e-könyves megjelenése

Az első helyezést elért gyerekeket felkészítő pedagógusok meglepetés jutalomban részesülnek.

A helyezést el nem ért, de az Egyesület szerkesztői szerint mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtó pályázók munkái szintén e-könyves megjelenésben részesülnek.

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület felajánlja az irodalmi szerkesztők által tehetségesnek tartott gyerekek számára az on-line írói műhelybe való tömörülést, hogy megtanulhassák az íróvá váláshoz szükséges legalapvetőbb fogásokat.

A pontozótábla az eredményhirdetést követően 24 órán belül elérhetővé válik a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület honlapján.
egyesulet.karcolat.hu

A nyerteseket e-mailben és/vagy telefonon értesítjük.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésre a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület és az OTP Bank Nyrt. közös szervezésében megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen kerül sor 2010. december 18-án 14 órai kezdettel
Vízöntő Pinceklub (1131 Budapest, Váci út 50.) nagyterem

Kérdések a pályázattal kapcsolatban

A pályázattal, beküldéssel, formai kiírásokkal kapcsolatos kérdések feltehetőek az everigel@gmail.com vagy a quedaghmerchant@gmail.com címen.

www.sff.hu