Farsangi hangulatban telt a Telenor idei első Android Workshopja, amely ezúttal a zenéről és a szórakozásról szólt. Az androidos közösséget meglepetés várta a Toldi Moziban: ismét meghirdették a sikeres alkalmazás-ötletpályázatot, az Androideákat.

Az okostelefon tulajdonosok az élet egyre több területén használják mobiljukat, hiszen ezek az eszközök nem csak a munkában és a kommunikációban, hanem a szabadidejükben is segítik a felhasználókat. Sokan hallgatnak zenét vagy rádiót útközben, és egyre népszerűbbek azok az alkalmazások is, amelyekkel például beazonosítható a kedvenc adón játszott dal előadója és a szám címe.

A tegnap este a Toldi Moziban tartott Android Workshop Entertainment előadói olyan applikációkat mutattak be, melyek egyszerűbbé teszik a zenerajongók mindennapjait és a szórakozást. A résztvevők megismerkedhettek a Samsung Smart TV applikációival, a Mixgar közösségi zenegépével, valamint a Rádió1 és az MR2 Petőfi rádió zenés alkalmazásaival is.

„Amikor egy nagyobb társaság szórakozni indul, sokszor nehezen találja meg azt a helyet, ahol mindenki jól érzi magát, ahol igazán jó zenére lehet bulizni. Egy mobil app most már nem csak az éjszakában való tájékozódásban hasznos, hanem abban is, hogy a közösség maga dönthessen arról, mit játszanak a kedvenc helyén. A Mixgar összehozza a szórakozóhelyet és a szórakozni vágyót. Sőt, feldobja a házibulit, és ismerkedni is segít.” – mondta Huszár Gerzson, a Mixgar vezetője.

A Telenor nyolcadik Android Workshopjára az előadások mellett meglepetéssel is készült: a Facebookon újra elindítja sikeres Androideák ötletpályázatát, melynek témája ezúttal a szórakozás. Az oldal követői március 26-ig öt témában küldhetnek alkalmazás ötleteket az erre a célra fejlesztett alkalmazáson keresztül: Eszem-iszom, Éjszakai műszak (bulik, klubok), Premier előtt (színház és mozi), Mi újság? (közösségi appok), Just for fun (további témák, játékok).

„A Telenor az Android-felhasználók igényeit figyelembe véve 2010 decemberében indította el az első Androideákat. A sikert a kreatív ötletek magas száma és a dobogós alkalmazások letöltései is bizonyítják. Az Androideák Entertainment pályázat újbóli meghirdetésével tovább szeretnénk bővíteni a hazai fejlesztésű alkalmazások körét annak érdekében, hogy ezeken keresztül még több élményt nyújtsunk az okostelefon felhasználóknak.”– mondta Badics Eszter, a Telenor közösségi média szakértője.

Az első versenyen a beérkezett közel 500 javaslatból a zsűri által kiválasztott legjobb tíz androideára voksolhattak a Telenor Facebook követői. A több mint 4700 leadott szavazatból a három legnépszerűbb alkalmazást – a Magyar Alkalmazások, a Kétkerék kerékpáros útvonaltervező és az S.O.S. Help – a mobilszolgáltató megvalósította. Az applikációkat eddig összesen már több mint 50 000 felhasználó töltötte le az Android Marketről.

 

További információ:

Badics Eszter

Közösségi média szakértő

Telenor Magyarország Zrt.

ebadics@telenor.hu vagy

sajto@telenor.hu

+36-20-930-3131