A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet elsősorban festőművészek számára a Muzsikál az Erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2013 évi 10. évfordulója alkalmából.

A művek beadási határideje: 2013. május 15.

 

Minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével. A Muzsikál az erdő alapgondolata a fenntarthatóság megvalósításának hitéből táplálkozik. Fenntartható emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. A fenntarthatóság csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk. Ez a jövő útja, ez a Muzsikál az Erdő jövőképe.
A Muzsikál az Erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene segítségével. A művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi, természeti, kulturális értékek, az erdő védelme. Helyi közösségépítés a helyi közösségek összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával.

A rendezvénysorozat 9 napos, minden nap más-más település köré szerveződik a rendezvény, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Kivisszük az embereket az erdőbe.
„Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”
Olyan – kiállításra kész – képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben – a művészet eszközeivel kifejezve – tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a fenti gondolatok.
A képzőművészeti alkotások technikája, mérete szabadon választott.

A művek beadási határideje: 2013. május 15.
Cím: Muzsikál az erdő Alapítvány 3060 Pásztó, Tari u. 7.
Zsűri: Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el.
Díjazás:Az arra érdemes alkotásokból a 10. jubileumi Muzsikál az Erdő rendezvénysorozatán kiállítást szervezünk.
I. hely: 100 000 HUF
II.-III. hely: értékes tárgyjutalmak

A helyezetteknek a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.

Bővebben: www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni:
Kontra Marika Szvita szvitaster@gmail.com vagy +36-20/918-5070
Szabó Lajos muzsikal@gmail.com

{module Forrás: sff}