A pályázatok beérkezésének határideje: 2008. augusztus 15.

Az elmúlt idők forgatókönyvírói fórumain többször kiderült: lehetőséget kell biztosítanunk a hazai filmíró tehetségek számára, hogy nagy szakmai nyilvánosság előtt mutatkozhassanak be filmötleteikkel.

A magyar rendezői és produceri társadalom felől is több alkalommal megfogalmazódott az igény, hogy megismerjék a piacon található legjobb, még szabad megfilmesítési jogokkal rendelkező forgatókönyveket. Hogy a kínálatot és keresletet összekösse, a Fade In Script Consulting meghirdeti az első Magyar Forgatókönyv Börzét.

Az első Magyar Forgatókönyv Börzén a legjobb és legfrissebb, magyar nyelven írt forgatókönyveket kívánjuk bemutatni a jó sztorira vadászó rendezőknek és producereknek. A versenybe az anyaországi és a határon túli magyar alkotók forgatókönyveit várjuk. Egy író több forgatókönyvvel is pályázhat.

A versenybe egész estés filmforgatókönyveket várunk műfaji megkötés nélkül. A kiválasztás során előnyben részesülnek azok a pályaművek, amelyek a szélesebb nézőközönséget kívánják megszólítani minőségi, újszerű módon.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2008. augusztus 15.

A nevezés díja 10.000 forint, melyért cserébe minden pályázó írásos szakmai véleményt kap forgatókönyvéről. A nevezési díjat átutalással kérjük befizetni a Fade In Script Kft. OTP Banknál vezetett 11701004-20214047 számú számlájára.

A pályázatokat az pitchforum@fadein.eu e-mail címre várjuk.

A pályázati csomaghoz a következő dokumentumokat kell csatolni elektronikus formában:

– a forgatókönyvet (80-130 oldal, lehetőleg a szakmai standard szerint készült formátumban, magyar nyelven)
– az alkotó elérhetőségeit,
– a pályázati díj befizetését igazoló bankátutalási igazolást,
– a forgatókönyv jogtisztaságát bizonyító okiratot, vagy az alkotó jogtisztasági nyilatkozatát.

A nevezési díj fejében minden beérkezett pályaműről 2 oldalas analízist készítünk, amelyben rámutatunk a forgatókönyv erényeire, esetleges hibáira, és javaslatot teszünk a további fejlesztés irányaira. Az analíziseket 2008. szeptember 30-ig küldjük meg a pályázaton részt vevő alkotóknak.

A Forgatókönyv Börze versenyprogramjában részt vevő 12 forgatókönyvet 2008. szeptember 15-ig választja ki az előzsűri, melynek tagjai Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró, valamint a Fade In-t képviselő Hegedüs Bálint, Krigler Gábor és Lovas Balázs forgatókönyvírók.

A kiválasztott forgatókönyvek alkotói 2008 októberében egy egész napos forgatókönyvírói workshopon vehetnek részt Budapesten, ahol személyes konzultációk során fejleszthetik tovább forgatókönyvüket.

A 2008 decemberének első hétvégéjén, Budapesten megrendezésre kerülő első Magyar Forgatókönyv Börzén a kiválasztott 12 alkotó kap lehetőséget arra, hogy egy egynapos felkészítés után egy pitch fórum keretében bemutassa filmötletét a rendezvényen megjelenő magyar rendezőknek és producereknek. Ezt követően a börzén részt vevő alkotók személyes konzultációt folytathatnak az érdeklődő szakmabeliekkel.

A kiválasztott alkotások közül neves személyiségekből álló szakértői zsűri választja ki 2008 Legjobb Magyar Forgatókönyvét, mely komoly pénzdíjban részesül.

Az esemény további részleteiről, a zsűri névsoráról, a kapcsolódó szakmai társrendezvényekről folyamatos híradással szolgálunk.

bővebb info: pitchforum@fadein.eu

Támogatók
Magyar Mozgókép Közalapítvány
International Visegrad Fund

Partnerek
Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete
filmhu

Forrás: tender.sff.hu