2-1

A második félidőben tudta csak feltörni Észak-Korea fegyelmezett védekezését, és végül összességében magabiztos, 2-1-s győzelmet aratott Brazília a G-csoport kedd esti meccsén. Az interes Maicon Sándor Károlyt idéző gólt szerzett, majd Elano egy szép sarkos lövéssel mattolt, végül Ji szépítő találata állította be a végeredményt. Kassai Viktor – Erős Gáborral és Vámos Tiborral együtt – remekül vezette a találkozót.

Az első félidőben alighanem ámult a (futball)világ, hisz láthatott egy szenvedő Brazíliát, és egy rendkívül fegyelmezetten játszó és lelkes Észak-Koreát. Bár Robinho ügyesen mozgott és próbált az előkészítés mellett a befejezésben is jeleskedni, neki sem ment a góllövés.

A fordulás után felpörögtek a brazilok: előbb Bastos bikázott, majd Robinho lövésénél volt a helyén Ri kapus, nem úgy az 56. percben, ekkor Maicon az alapvonalról lepte meg egy szemfüles lövéssel, amit picit benézett a portás, igaz, dicsérhető az Inter nagyszerű játékosa is, hisz olyan megoldást választott, amire szinte senki nem számított.

A vezetés tudatában magabiztosan adogattak a dél-amerikaiak, és el is döntötték a meccset: Robinho remek passzát Elano váltotta gólra. A hátralévő időben így hátradőlhetett Dunga csapata, ami meg is bosszulta magát, legalábbis egy gól erejéig: Ji a 89. percben szépített. Brazília így 2-1-re nyert és vezeti a G-csoportot.

Ami számunkra a legfontosabb azonban, hogy Kassai Viktor és magyar kollégái kifogástalanul tették dolgukat, a játékvezető egy, 88. percben kiosztott sárgával is maximálisan is kézben tartott a meccset.

 

Brazília – Észak-Korea 2-1 (Maicon 56., Elano 72., ill. Ji 89.)

 

G-csoport állása az 1. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Brazília 1 1 0 0 2-1 3
Elefántcsontpart 1 0 1 0 0-0 1
Portugália 1 0 1 0 0-0 1
Észak-Korea 1 0 0 1 1-2 0


Forrás: pepsifoci.hu