0-1

Végre egy bátor csapat a vb-n! Ha minőségben és eredményességben nem is, de lendületességben és akarásban a német válogatott nyomdokába lépett Chile a világbajnokságon, amely 1-0-ra legyőzte Hondurast a H-csoport latin-amerikai rangadóján. A győztes gólt Beausejour szerezte az első játékrészben, egy szép akció végén „lőtt” furcsa találattal. Chile 1962 után nyert meccset a világbajnokságokon!

Fernandez és Vidal veszélyes lövésével kezdődött meg a találkozó, azaz Chile bátran vállalkozott – amely eddig nem mindig volt jellemző a dél-afrikai vb-re. A lendületes akciókra elvétve tudott egy-egy kontrával felelni Honduras, amely a 34. percben hátrányba is került. Ekkor Beausejour egy szép akció végén, kicsavarodott mozdulattal juttatta a labdát a hálóba.

A szünet után rá is kapcsolt a közép-amerikai gárda, és 10 percig partiban, sőt némi fölényben volt Chilével szemben, és Alvarez buktatásánál (legalábbis úgy tűnt, nem véletlenül esett el a hondurasi csatár) büntetőt is kaphatott volna. Chile aztán felébredt és begyújtotta a rakétákat, Sanchez lövése a kapufa mellett suhant el, az előrehúzódó Poncé csukafejesénél pedig Valladaresnek kellett bemutatnia a vb eddigi egyik legnagyobb védését. A hajrára aztán a csilik is visszavettek a tempóból, ügyesen őrizték előnyüket, ami ki is tartott a meccs végéig.

Chile 1-0-s győzelmével vezeti a H-csoportot, igaz, a nagy esélyes spanyolok meccsére csak ezután kerül sor.

 

Honduras – Chile 0-1 (Beausejour 34.)

Forrás: pepsifoci.hu