0-1

Hatalmas meglepetésre vereséggel kezdte szereplését a világbajnokságon Spanyolország együttese, az Európa-bajnok Svájccal szemben maradt alul 1-0 arányban. A spanyolok hiába támadták végig a mérkőzést, egy óriási védelmi rövidzárlatot kihasználva Fernandes a kapuba talált, ez a gól pedig elég volt a győzelemhez a hősiesen védekező svájciaknak.

Ahogy az várható volt, spanyol fölénnyel kezdődött a meccs, de komoly helyzetig nem jutottak Villáék az első negyedórában. A 24. percben Piquéé volt a legnagyobb helyzet, egy csel után lőtt, Benaglióban elakadt a labda. A félidő hátralévő rézében nagyon nyomtak a spanyolok, de a svájciak kőkeményen védekezve tartották magukat.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, felpörgött a meccs, bekezdtek a spanyolok, de az 52. percben jött a hidegzuhany. Egy komédiába illő jelenetet követően Fernandes lőtt a kapuba, megszerezte a vezetést Svájc!

A találat végképp jót tett a meccsnek, nagyon lüktetett a játék, Xabi Alonso kapufája jelezte, hogy nem adják fel a spanyolok, akiknél immár Torres és Jesus Navas is rohamozott, de vagy a védők, vagy Benaglio mindig útját állta a spanyol kísérleteknek. A 74. percben aztán Derdiyok bolondította meg a spanyol védelmet, majd lőtt kapufát.

A hajrában beszorították Svájcot a hispánok, de sok hiba csúszott a támadásokba, az alpesiek pedig remekül romboltak. A meccs végén óriási izgalmakat éltek át a svájciak, gyakorlatilag minden mezőnyjátékos a saját tizenhatosán belül védekezett, a bíró öt perc hosszabbítást jelzett, de a helvétek kivédekezték a ráadást is, és a vb eddigi legnagyobb bombameglepetését produkálva legyőzték az Európa-bajnokot.

 

 

Spanyolország – Svájc 0-1 (Fernandes 52.)

 

H-csoport állása az 1. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Svájc 1 1 0 0 1-0 3
Chile 1 1 0 0 1-0 3
Spanyolország 1 0 0 1 0-1 0
Honduras 1 0 0 1 0-1 0


Forrás: pepsifoci.hu