3-1

Magabiztos, 3-1-s győzelemmel folytatta vb-szereplését Brazília a G-csoportban. Az ötszörös világbajnok nagyszerű gólokat szerzett, Luis Fabiano duplázott és bár az Elefántok szépítő találata sem volt csúnya, az afrikaiak elsősorban a csúnya szabálytalanságaikkal hagyta nyomot a nézőkben és a brazilok sípcsontján. Kakát a hajrában – túl szigorúan – kiszórta a kissé erélytelen francia játékvezető.

Brazil próbálkozások, agresszív afrikai védekezés – így telt el a mérkőzés első negyede, mindösszesen két Robinho-lövést lehetett feljegyezni veszélyesebb jelenetként. Aztán a 24. percben megtört a csend: Luis Fabiano egy némiképp szerencsés akció végén hatalmas gólt zúdított a bal felső sarokba, így Brazília viszonylag gyorsan megszerezte a vezetést. Az első, a szambások ellen szerzett afrikai vb-gólra is hajtó Elefántok nem tudták feltörni a dél-amerikaiak precíz védekezését, így komoly helyzetet sem tudott kialakítani a szünet előtt.

A fordulást követően, alig hat perc elteltével Luis Fabiano kettőre növelte a brazil előnyt, de hogy! Három védő között két esernyőcselt mutatott be, majd egy picit gyanús labdalevételt követően a sarokba bikázott. Az afrikaiak kis híján gyorsan tudtak eszmélni, de az először villanó Drogba nem sokkal a kapu mellé fejelt.

Újabb kilenc perc elteltével Kaká még a kapusba lőtt egy nagyszerű akció végé, egy percre rá azonban halálpontos gólpasszt adott az üresen érkező Elanónak, aki laposan lőtte be a harmadik brazil gólt.

Drogba szépített egy remek beadást és fejest követően, ám utána elszabadult kis túlzással a pokol, az afrikaiak talpalgattak rendesen (korábban Elanót le is kellett cserélni egy durva belépőt követően), a brazilok meg felkapták a vizet, Kaká négy perc alatt egy sárgát és egy pirosat is összeszedett, bár utóbbi kissé szigorúnak tűnt annak fényében, hogy nem sok mindent csinált…

Több gól végül nem született, 3-1-re nyert Brazília, így továbbjutónak tekinthető, Elefántcsontpartnak viszont nagyon kellene kapaszkodnia, ha a legjobb 16 közé akar lépni.

 

Brazília – Elefántcsontpart 3-1 (Luis Fabiano 24., 51., Elano 62., ill. Drogba 79.)

Forrás: pepsifoci.hu