0-0

A világbajnokság egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva Új-Zéland 1-1-es döntetlenre végzett Olaszország ellen az F csoportban. A címvédő hamar hátrányba került, majd egy vitatható büntetőből még a szünet előtt egyenlített, a második 45 percben azonban végig csak szenvedett a minden erővel bekkelő kiwik ellen.

Hihetetlen forgatókönyvvel kezdődött a meccs, a teljesen esélytelennek tartott Új-Zéland már a 7. percben megszerezte a vezetést. Egy felívelt szabadrúgás után Cannavaro pókfocis mozdulattal Smeltz elé szerencsétlenkedte a labdát, aki közelről a hálóba pöccintett.

Hátránya tudatában átvette a meccs irányítását Olaszország, a squadra azzurra nyomasztó fölénybe került. Chiellini még bedobásra bombázta hatalmas helyzetét, Montolivo lövése pedig a kapufán csattant, a 29. percben azonban egy büntetőből összejött az egyenlítés a címvédőnek. De Rossit rántotta le Smith egy szögletnél, az ítélet végrehajtását pedig Iaquinta vállalta magára.

Új-Zéland hatalmas energiákat mozgósított a masszív védekezés érdekében, a labdát azonban nem tudta megtartani. A szünet előtt még Paston védett egy szépet de Rossi életerős átlövésénél.

A szünetben kettőt is cserélt Marcello Lippi, az egyik pályára küldött, di Natale pár perc után már tesztelte is a kapust éles szögből. A felvonás első felében rendkívül enerváltan, sok hibával futballoztak a taljánok, alig-alig tudták célba venni Paston ketrecét. Montolivo volt talán a legaktívabb olasz: 23 méteres, életerős kísérletét ütötte ki a kapus szép vetődéssel.

Olaszország mezőnyfölénye meddő maradt, egy Iaquinta-fejest Reidnek így is ki kellett stukkolnia a kapu torkából. A másik oldalon Wood lökete kerülte el centikkel a ketrecet.

Maradt az 1-1, ami a világbajnokság eddigi egyik – ha nem a – legnagyobb meglepetése. Az iksznek köszönhetően az olaszoknak nagyon meleg a pite, ha nem verik meg a záró körben a szlovákokat, és még Új-Zéland is továbbléphet.

Olaszország – Új-Zéland 1-1 (Iaquinta 29. – 11-esből ill. Smeltz 7.)


F-csoportállása a 2. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Paraguay 2 1 1 0 3-1 4
Olaszország 2 0 2 0 2-2 2
Új-Zéland 2 0 2 0 2-2 2
Szlovákia 2 0 1 1 1-3 1

Forrás: pepsifoci.hu