Kiváló mérkőzésen játszott egymással 1-1-es döntetlent a spanyol és az olasz válogatott az Európa-bajnokság C csoportjában. Góltalan első félidőt követően a nem sokkal korábban, csereként beküldött Di Natale szerzett vezetést a taljánoknak, Fabregas azonban szinte azonnal felelt.

A gólváltást követően mindkét fél megnyerhette volna a meccset, de a ziccerek kimaradtak. Kassai Viktor kifogástalanul vezette az összecsapást.

A spanyolok vérbeli csatár nélkül kezdték az olaszok elleni mérkőzést, ennek ellenére veszélyesebbek voltak az elején. Az első tíz percben Silva volt nagyon aktív, de próbálkozásai után vagy a védők tisztáztak vagy Buffon védett. A 14. percben Pirlo szabadrúgását hatástalanította Casillas. A félidő közepén Cassano 13 méterről alig gurított mellé, pár perccel később az olasz támadó lövését ütötte ki a spanyol kapus. A 44. percben Xavi passzát követően Iniesta 12 méterről emelt fölé, majd közvetlenül a szünet előtt Motta közeli fejesét hatástalanította Casillas. Az első játékrészben a spanyoloknál volt többet a labda, de az olaszok előtt adódott több lehetőség.

A második félidőt nagyon jól kezdték a spanyolok: Fabregas 20 méteres lövését védte Buffon, kicsivel később Iniesta lőtt alig mellé. Az olaszok Ramos hatalmas bakija után veszélyeztethettek volna: Balotellihez került a labda, aki a kapuig vihette volna, de annyira lelassított, hogy beérték.

Prandelli ezután lehozta Balotellit, akit Di Natale váltott, majd a 61. percben Pirlo szenzációs passza után megszerezte az olaszoknak a vezetést, akik azonban nem sokáig örülhettek. Három perccel később Silva passza után Fabregas gurított a hálóba.

A hajrára beállt Torres is, aki azonnal elhibázott két ziccert: előbb hosszan szöktette magát, így Buffon szerelte, majd 18-ról óriási helyzetben a kapu fölé emelt. A másik oldalon Di Natalenak volt még egy nagy lehetősége, de hat méterről mellé helyezett.

Kassai Viktor kitűnően vezette a mérkőzést. Ténykedéséről hamarosan egy külön cikkben számolunk be.

Spanyolország – Olaszország 1-1 (Fabregas 64. ill. Di Natale 61.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}