0-0

Paraguay válogatottja nagyot lépett a továbbjutás felé a világbajnokság F csoportjában, miután 2-0-ra legyőzte Szlovákiát. A dél-amerikaiak különösen az első félidőben játszottak sokkal veszélyesebben, így teljesen megérdemelt sikert arattak. A kiesés szélére került északi szomszédainknál a kezdőcsapatban kapott helyet Saláta Kornél.

Az első félidőben egyértelműen fölényben futballozott a paraguayi csapat. Ha Mucha nem kapja ki Santa Cruz lövését a jobb felsőből, Szlovákia már a 3. percben hátrányban találta volna magát. Így sem kellett irtózatosan sokat várni a dél-amerikai találatra, a védők közé bemozgó Vera a játékrész derekán, Barrios passzából remekül lőtt külsővel a jobb sarokba.

Szlovák részről a kezdőként bevetett, magyar Saláta Kornél fejese jelentett némi veszélyt a kapura, Santa Cruz a másik oldalon ellenben hatalmas ziccerben találta magát, de a kimozduló Mucha jobb lábát találta el.

Fordulás után annyiban változott meg a játék képe, hogy a szlovákok valamivel többet birtokolták a labdát, és próbáltak kezdeményezni. Vladimir Weiss tanítványai ugyanakkor helyzetbe nem nagyon tudtak kerülni, és a másik oldalon is csak egy kaput elkerülő Vera-fejest jegyezhettünk fel. A hajrában dőlt el végleg a három pont sorsa, Riveros zúdított egy labdát 16 méterről a háló jobb oldalába.

Győzelmével Paraguay nagy lépést tett a továbbjutás felé, a szlovákok ellenben nagyon nehéz, már-már kilátástalannak tűnő helyzetbe kerültek, mivel az utolsó körben Olaszországgal meccselnek.

 

Szlovákia – Paraguay 0-2 (Vera 27., Riveros 86.)


Forrás: pepsifoci.hu