Budapest, A38 Hajó – december 14., péntek, 21:00

 A GBH (egy ideig Charged GBH) a brit punk második hullámának, az úgynevezett UK82-nek egyik legismertebb és mindmáig legdühösebb képviselője. A gyors, pörgős, klasszikus punkhangzással operáló kvartett tagjai azon kevesek közé tartoznak, akik mindmáig hűek maradtak a jellegzetes punk-attitűdhöz.

Az 1978-ban alakult GBH neve – Grievous Bodily Harm, azaz súlyos testi sértés – élénken árulkodik a zenekar társadalomkritikus világnézetéről. Az 1982-ben megjelent első lemez (City Baby Attacked by Rats) világa sajátos abszurditással és morbiditással beszél erőszakról, punk-nihilizmusról, és társadalmi igazságtalanságokról. Az immár harminc (!) éve szakadatlan zakatoló, folyamatosan koncertező GBH mit sem vesztett egykori lendületéből: bár lemezt utoljára öt éve adott ki, az együttes koncertjei még mindig kemény élményeket tartogatnak.

Egy évvel a Süss Fel Napban bekövetkezett GBH-robbanás után ezúttal az A38 Hajón mutatja meg, milyen is a klasszikus punk-életérzés.

A zenekar tagjai
Colin Abrahall: ének
Ross Lomas: basszusgitár
Colin "Jock" Blyth: gitár
Scott Preece: dob

Lemezek
City Baby Attacked by Rats, 1982
City Baby's Revenge, 1984
Mindnight Madness and Beyond, 1986
No Need to Panic, 1987
A Fridge Too Far, 1989
From Here to Reality, 1990
Church of the Truly Warped, 1992
Punk Junkies, 1997
Ha Ha, 2002

Elit Osztag

Az Elit Osztag kb. akkor alakult, amikor a CPg kényszerűen feloszlott: a jól csengő nevű "Trianon" és "Protézis" zenekarok fúziójából jött létre 1984-85 tájékán. Az évek során rengeteg tag megfordult a zenekarban, többek között az Aurora egykori énekese, Csicskás is. Az Elit Osztag népszerűsége töretlenül ívelt felfelé, ám pár éve egy tragikus esemény – a gitáros Berki Zsolt, azaz Kisbőrke halálos autóbalesete – miatt a zenekar lényegében majdnem megszűnt. Aztán a zenekar új lendületett vett (ebben nagy szerepet játszott egy két évvel ezelőtti A38-as koncert), olyannyira, hogy idén nyáron új lemeze is megjelent, A nagy rendszermártás címmel.

A zenekar tagjai
Nagy Levente: ének
Volincsák Ákos: gitár
Ollé Iván: basszusgitár
Kustos László (Karó): dob

Hemba

A Hemba (azaz Hemü Bandája) első hangzóanyagának ötlete a Kretens-alaptag Hemü fejéből pattant ki 2004-ben, aki a számok szerkezeti felépítését (zene és szöveg) gitárral feljátszotta egy kazettás magnóra. A sors úgy hozta, hogy ennek megvalósításához hamarosan megfelelő zenészeket is talált, így a számok összhangzatát valamennyi tag egyénisége és zenei irányultsága is formálta. Az első fellépésre 2006 nyarának végén került sor a Kék Lyukban, azóta rendszeresen játszanak hasonló klubokban. A Hemba hangzása klasszikus punk-rock, megfejelve némi hardcore- és metál-elemekkel.

A zenekar tagjai
Hemü: ének
Lacika: gitár
Simi: dob
Poquito: basszisgitár

Elővétel: 3000 Ft
A fellépés napján: 3500 Ft

Forrás: port.hu