Az első Halas Fesztivált rendezik meg május huszonkilenc és június elseje között Kiskunhalas Sóstón.

A jazz, rock és blues esemény célja, hogy méltó emléket állítson a tavaly elhunyt Bikini gitáros, Daczi Zsolt emlékének.

A fesztivált egy országos rendezvényszervező iroda találta ki, akiknek Kiskunhalason is van egy képviselete. S mivel nagy rajongó a nyáron elhunyt Daczi Zsoltnak, így természetesnek találták, hogy ezzel a programmal állítsanak neki emléket.

Nagyon nagy örömmel vették Kiskunhalason, amikor felvetettük a rendezvény ötletét, amit ezentúl minden évben szeretnénk megrendezni – árulta el Hornyik Anikó, főszervező, aki azt is elmondta, hogy igazából egy egyhetes fesztiválnak indult a kezdeményezés, de területi- és egyéb problémák miatt négy napra kellett csökkenteniük az időtartamot. Így persze a fellépők számát is karcsúsítani kellett.

A csökkentés után azok alapján válogattunk, akik eléggé közel álltak Zsolthoz,mint pl. Deák Bill Gyula, akivel halála előtt még együtt dolgozott. Nagyon sajnáltam, hogy a többieket le kellett mondani, hiszen az első szóra jöttek volna. De nagyon sok fiatal együttesnek is fellépési lehetőséget adunk, akik nagyon szeretik és tisztelik a mai napig is Zsoltot. Sokan közülük példaképnek tekintik – tette hozzá a szervező.

Gyerekeknek segítenek

A szervezők a Pethő Intézetnek egy gyermeknapi műsorral segítenek. Május 30-án délelőtt tíz órától délután kettőig szórakoztatják majd a kicsiket. A játékos programok mellett az Azték színjátszó csoport a Hotel Menthol musicalt adja elő nekik.

A fesztivál szervezője elmondta, anyagi támogatást nem tudnak adni, de ezt a felajánlást is nagy örömmel fogadták a Pethő Intézetben, így hetven gyermek szórakozhat majd az eseményen.

A négy nap alatt (sok más formáció mellett) olyan zenészek is fellépnek majd, mint a Blues Company, Ferenczi György és a Rackajam, az Omen, valamint Török Ádám és a Mini.

-ej-

Forrás: zene.hu